Uz ovaj trik podgrijte pizzu, a da vam korica i dalje bude hrskava

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2023. u 10:33
Foto: Unsplash

Za ovaj trik vam nije nužno potrebna mikrovalna, već to možete postići i u pećnici, pa čak i na tavi.

Koliko puta ste do sada pokušavali uspješno podgrijati komad pizze, ali uvijek vam se tijesto i sastojci raspadnu ili samo ostanu vlažni. Za ovaj trik vam nije preko potrebna mikrovalna, već to možete postići i u pećnici, pa čak i na tavi. Važno je samo da za hrskavu koricu pizze koristite aluminijsku foliju ili papir za pečenje.

Šunku, sir i rajčicu na tankom tijestu obožavaju ljudi širom svijeta, a mnogi vole pojesti ostatke pizze sutradan, hladne ili podgrijane. Zato je stručnjak iz kompanije “Just Spice” na Internetu podijelio savjete kako  uspješno podgrijati pizzu, ali tako da ona ostane ukusna i s hrskavom koricom, piše B92.

“Ne bi trebali ostatke pizze ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi. Tako će se tijesto “razmočiti“. Umjesto toga, pokrijte je folijom i odložite u hladnjak”, savjetuje stručnjak.

“Karton upija vlagu iz preljeva zbog čega pizza koja ostane u kartonskoj kutiji poslije bude katastrofa”, rekao je stručnjak i dodao da je najbolje prilikom podgrijavanja na pizzu staviti još jedan tanjur kako bi ona imala što manje zraka. S ovim trikom ćete savršeno podgrijati komad pizze, a kora neće postati vlažna.

Također, kad komad pizze stavljate u mikrovalnu, pored stavite i čašu vode, čija će para spriječiti da tijesto postane vlažno, već da ostane hrskavo. Naravno, često podgrijavanje pizze, odnosno svih namirnica, nije preporučljivo, pogotovo ako sadrži mesne ili riblje dodatke, jer oni mogu dovesti do trovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close