Jeste li čuli za princip “pasivnog kuhanja”? To je osnovna metoda kuhanja, koja smanjuje energiju kao i emisije CO2. Zaista, kako su troškovi hrane i goriva porasli posljednjih mjeseci, isto možemo reći i za energetski sektor koji sve više opterećuje novčanike Europljana, piše Elle, a prenosi City magazin. U domaćinstvu kuhanje čini veliki udio u potrošnji energije. Kako bi smanjili te izdatke, jedni se upuštaju u pripremu jela bez kuhanja, a drugi se prepuštaju serijskom kuhanju – anglosaksonskoj metodi, koja se sastoji od pripreme svih obroka za naredni tjedan unaprijed, prije nego što se sve zamrzne.
Što je pasivno kuhanje?
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu