B2Body
Izazovan pothvat

Usklađivanje posla, tjelovježbe i prehrane: Vodič za optimalno zdravlje i učinak

Izgubiti težinu, izgraditi mišiće ili povećati razinu energije. Do cilja pomažu dodaci.

PD VL native tim
17. kolovoz 2023. u 22:00
Dosljednost je ključna. Postavite realne ciljeve i budite strpljivi s napretkom/Shutterstock

U današnjem brzom svijetu, usklađivanje posla, tjelovježbe i uravnotežene prehrane može biti izazovno. Međutim, uz pravilnu prehranu i planiranje suplementacije, moguće je postići zacrtane fitness ciljeve i održati opće dobrostanje. Važno je uzeti kontrolu nad zdravljem u svoje ruke.

Važnost planiranja prehrane i suplementacije

Pravilno planiranje prehrane temelj je zdravog i aktivnog načina života. Ne samo da daje energiju za naporan radni dan, već i podržava tijelo tijekom treninga. Bilo da je vaš cilj izgubiti težinu, izgraditi mišiće ili povećati razinu energije, uravnotežena prehrana je neophodna.

Međutim, u današnjem užurbanom rasporedu može biti izazovno dosljedno pripremati hranjive obroke. Ovdje na scenu stupaju kvalitetni dodaci prehrani za aktivne pojedince. Kada se koriste pravilno, oni mogu nadopuniti našu prehranu i osigurati nam bitne hranjive tvari koje je teško dobiti isključivo iz hrane.

Ključni dodaci prehrani za aktivne pojedince

Proteini

Proteini su građevni blokovi mišića, a unos dovoljne količine proteina ključan je za oporavak i rast mišića, osobito nakon vježbanja. Za zaposlene osobe s ograničenim vremenom za pripremu obroka nakon treninga, proteinski dodaci poput Me:first proteinskih shakeova ili pločica osim što su praktični, podjednako su i učinkoviti.

Foto: PD

Aminokiseline

Tijekom intenzivnog treninga tijelo razgrađuje mišićno tkivo. Aminokiseline, posebno aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), pomažu smanjiti razgradnju mišića i pospješuju brži oporavak, omogućujući brži oporavak za sljedeći trening. BCAA 2:1:1 & L-Glutamine (Polleo Sport) sadržava odličnu kombinaciju aminokiselina koja mišićima treba tijekom ili nakon treninga.

Vitamini i minerali

Planiranje dobro uravnotežene prehrane može biti teško, ali bitno je osigurati da tijelo prima potrebne hranjive tvari. Dobar multivitaminski dodatak može popuniti potencijalne nedostatke u prehrani, podržavajući cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Dodaci prije vježbanja

Kada je vrijeme ograničeno i nastupi umor, dodaci prije vježbanja mogu pružiti poticaj energije i poboljšati fokus i performanse tijekom vježbanja. Potražite dodatke prehrani koji sadrže sastojke poput kofeina, beta-alanina i kreatina za povećanu energiju i izdržljivost. Me:First Storm je osmišljen kako bi omogućio bolje rezultate u trenažnom procesu od drugih pre-workout proizvoda.

Na listi pažlljivo izabranih sastojaka okupljenih u Me:First Stormu su i L-arginin, L-citrulin DL-malat, L-karnitin, beta alanin i taurin. Uz njih, Storm sadrži i vitamin C, vitamine B skupine te kalcij, magnezij i kalij koji imaju niz fizioloških učinaka na organizam (održavanje normalnog metabolizma stvaranja energije, smanjenje umora i iscrpljenosti, elektrolitni balans, stvaranje kolagena, normalna psihološka aktivnost…)

Izotonični napici

Održavanje hidratacije ključno je tijekom vježbanja za održavanje energije i performansi. Izotonični napitak, bogat elektrolitima, može pomoći u nadoknadi izgubljene tekućine i spriječiti dehidraciju tijekom treninga. Polleo Sport ISO DRINK je bogat natrijem, biotinom i vitaminom B6, a sadrži i mali udio ugljikohidrata koji će tijelu dati energiju poslije napornog treninga. Brzo se apsorbira te vraća tijelo u ravnotežu. Dolazi u okusu osvježavajućeg limuna te ne sadrži energetske stimulanse pa ga se može piti u bilo koje doba dana, prije, za vrijeme ili poslije treninga.

Moć planiranja obroka

Za zaposlene, planiranje obroka ključ je za održavanje uravnotežene prehrane i izbjegavanje oslanjanja na nezdrave opcije brze hrane. Planiranjem i pripremom obroka unaprijed, možete osigurati stalan unos hranjivih namirnica.

Foto: PD

Praktični savjeti za planiranje obroka

Napravite tjedni jelovnik

Osmislite tjedni jelovnik koji uključuje razne namirnice bogate hranjivim tvarima, poput nemasnih proteina, cjelovitih žitarica, povrća i voća. To će vam pomoći da ostanete na pravom putu i izbjegnete impulzivne, manje zdrave izbore hrane.

Pripremite i pakirajte obroke

Pripremite svoje obroke unaprijed i odmjerene porcije spremite u posude. Na ovaj način možete jednostavno uzeti zdrav obrok dok ste u pokretu, čak i tijekom dana s najvećim prometom.

Zdrave grickalice

Držite zdrave grickalice poput orašastih plodova, voća, jogurta ili proteinskih pločica pri ruci kako biste izbjegli posezanje za nezdravim opcijama kada vas uhvati glad.

Pametna suplementacija

Uključite odabrane suplemente u svoju svakodnevnu rutinu, a svoj proteinski shake bezbrižno pripremite u Shieldmixeru napravljenom od Tritan plastike koja ne zadržava nikakve mirise.

Postizanje dugotrajnog zdravlja

Usklađivanje posla, tjelovježbe i prehrane kontinuirano je putovanje prema dugoročnom dobrostanju. Dajući prioritet svom zdravlju i dobrobiti, možete izbjeći osjećaj iscrpljenosti i održati vrhunsku izvedbu u svom profesionalnom i privatnom životu.

U svemu tome, dosljednost je ključna. Postavite realne ciljeve i budite strpljivi s napretkom. Pravilna prehrana, redovita tjelovježba i pametna suplementacija mogu vam pomoći da postignete svoje fizičke ciljeve, poboljšate svoje zdravlje i napredujete u zahtjevnom poslovnom okruženju.

S pravom prehranom i planom suplementacije, možete preuzeti kontrolu nad zdravljem, potaknuti tijelo na uspjeh, postići svoje fitness ciljeve i voditi produktivan, ispunjen život.

New Report

Close