Uklonite naslage s vrata tuš kabine jednim sastojkom iz kuhinjskog ormarića

Autor: Poslovni.hr , 05. kolovoz 2022. u 09:27
Foto: Pixabay

Djeluje kao nježno abrazivno sredstvo za čišćenje bez ostavljanja ogrebotina.

Prašak za pecivo čest je sastojak u kuhinji, ali prema stručnjacima za čišćenje, ona također može učiniti čuda za čišćenje naslaga sapuna s vrata tuš kabine, piše Express.

Svima je poznato kako vrata od tuš kabine može biti teško očistiti, jer se talog od sapuna i tragovi kamenca prebrzo nakuplja. Prema stručnjacima za čišćenje iz tvrtke Bella Bathrooms, jedan od najboljih sastojaka u borbi protiv najtvrdokornijih nakupina je prašak za pecivo.

Ovo sredstvo za dizanje, koje se najčešće koristi u pečenju slastica, također je hvaljeno zbog svoje višenamjenske upotrebe u čišćenju doma. Naime, prašak za pecivo dobro čisti zahvaljujući svom visokom pH, što je čini alkalnom i stoga može otopiti organske spojeve poput prljavštine i masnoće, a pritom djeluje kao nježno abrazivno sredstvo za čišćenje bez ostavljanja ogrebotina.

“Prašak za pecivo je jedan od najboljih sastojaka koje možete koristiti za čišćenje bilo koje vrste vrata tuš kabine. Kombinirajući ga s tekućinom, poput octa ili čak samo s vodom, možete napraviti sprej za tuširanje koji će ukloniti i najtvrdokornije naslage od sapuna”, kaže stručnjak iz Bella Bathrooms.

Dok prašak za pecivo djeluje kao abrazivno sredstvo, kiselost octa može razgraditi film koji se često nakuplja na staklenim površinama. Otopinu praška za pecivo i octa najbolje je razrijediti vodom kako bi se osiguralo da smjesa nije prejaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close