U zagrebačkom kinu Europa otvoren prvi hrvatski hotel za biljke

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 12. srpanj 2018. u 12:24
Foto: Press

Čuvanje i njega biljaka u potpunosti su besplatni i ovaj će zeleni projekt trajati do početka rujna.

U zagrebačkom kinu Europa ovog su ljeta u svoju ponudu uveli novu uslugu koja je dio njihove publike zasigurno iznenadila, dok bi druge mogla spasiti određenih briga. Naime, ondje je otvoren prvi hrvatski hotel za biljke što bi mogao biti sasvim praktičan odgovor na pitanje poput onoga 'Tko će nam zalijevati biljke dok smo na moru?'. "Na ideju je tijekom sudjelovanja na radionici Innovation Lab, održanoj u sklopu Transilvanija Film Festivala u rumunjskom Cluju krajem svibnja ove godine, došao naš direktor kina Hrvoje Laurenta. Hotel za biljke bio je ujedno i prijedlog kako da predvorja kina ožive i mimo filmskih projekcija. Odmah čim smo izašli s viješću reakcije su bile sjajne – cijeli dan zovu novinari i zainteresirani ljubitelji biljaka, a na društvenim mrežama kina Europe imamo poprilično jaku aktivnost", kazali su nam u kinu Europa.

Čuvanje i njega biljaka u potpunosti su besplatni i ovaj će zeleni projekt trajati do početka rujna. Vlasnici prilikom predaje svojih zelenih ljubimaca moraju samo ispuniti obrazac u kojem će ostaviti više detalja i uputa za zalijevanje biljke te koliko će ista biti na čuvanju. Za sve biljke kojima će kino Europa biti privremeni dom ovog ljeta brinut će zaposlenici kina.

"Što se tiče naših maksimalnih kapaciteta, nismo još o tome detaljno razmišljali jer smo prvo htjeli vidjeti kakav će biti interes za inicijativu. Uglavnom, za sada nema ograničenja, no ipak molimo korisnike da ne pretjeruju. Molimo korisnike da nam pomognu tako da što detaljnije ispune obrazac za čuvanje biljke, i neka svakako uz informaciju o učestalosti zalijevanja, dodaju ako imaju i neke posebne napomene. Novopridošle biljke ćemo strateški rasporediti u predvorju kina zajedno s našim biljkama, s ciljem da svi na čuvanju imaju ravnomjeran pristup svjetlu", istaknuli su u Europi. Zahvaljujući kinu Europa sada više ključeve svoga stana ne morate ostavljati susjedima da bi vam zalijevali cvijeće, niti strahovati da vas vaši zeleni ljubimci neće dočekati kad se vratite s godišnjeg. K tome je hotel za biljke i sjajan marketinški potez, a ni ekološka komponenta nije izostala.

Komentirajte prvi

New Report

Close