U ovoj prostoriji nikad ne biste trebali sušiti rublje

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2022. u 11:25
FOTO: Pixabay

Ako nemate sušilicu rublja, ovi hladniji, kišni dani zasigurno vas baš i ne vesele.

Mnogi svoju odjeću suše kako god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, no stručnjaci upozoravaju da biste trebali imati na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikada ne biste trebali sušiti svoje rublje.

Naime, stručnjaci tvrde da trebate izbjegavati sušenje rublja u spavaćoj sobi. Mokro rublje povećava vlažnost zraka za 30 posto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tijekom spavanja i ugrožavajući imunološki sustav. Kao rezultat povišene razine vlage, mogla bi se povećati i šansa za razvoj plijesni.

“Držanje vlažnog rublja u vašem životnom prostoru ne potiče samo pojavu plijesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokro rublje također može biti i pomalo smrdljivo. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plijesni, bilo bi bolje da ga držite podalje”, rekli su stručnjaci iz In The Wash-a.

Grinje se također mogu početi pojavljivati u spavaćim sobama jer mokra odjeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu rasti. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može uzrokovati truljenje drvenih konstrukcija, prenosi Večernji.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close