U čokoladu ‘taman’ umiješali najljuću svjetsku papričicu

Autor: Marta Duić , 03. prosinac 2017. u 10:05
Čokolada je u ponudi Trgovina Spicy Days

OPG Volim ljuto i Taman Artisan Chocolates proizvod će plasirati u dućanu u Zagrebu i na webu.

Volim ljuto i Taman Artisan Chocolates udružili su se kako bi napravili seriju čokolade s dodatkom najljućih papričica na svijetu – Carolina Reaper chilijem, koja će biti dostupna u trgovini Spicy Days na zagrebačkoj Trešnjevci i istoimenoj internetskoj trgovini.

Kako tvrdi Goran Vrabec, vlasnik OPG-a Volim ljuto, recept za čokoladu je osmislio Stiv Kahlina, vlasnik brenda Taman Artisan Chocolates.

"Ova suradnja bila je istovremeno i užitak i izazov. Razvijajući recept željeli smo postići usklađenu kombinaciju različitih okusa u kojem ljutina ne bi nadvladala ostale okuse, već se sjedinila s njima u skladnu cjelinu. Da bismo to postigli, morali smo puno učiti o ljutini i chili papričicama", ističe Stiv Kahlina, čokolatijer i vlasnik brenda Taman Artisan Chocolates. Inače, oba hrvatska proizvođača osvojila su i međunarodna priznanja, brončanu nagradu za čokoladu Taman mliječna 35% s kokosom, limunom i limunskom travom, dok je Volim ljuto umak Brutalero Scorpion prije dvije godine proglašen svjetskim viceprvakom u kategoriji ultra hot u Louisiani.

Nova *cHOTolate čokolada* kombinacija je tamne 60% čokolade s hrskavim komadićima karamele od slanog maslaca, sušenim višnjama i pimentom sparenim s Carolina Reaper chilijem.  Čokolade iz manufakture Malo&Slatko u kojoj trenutačno nastaje 12 različitih proizvoda, početkom godine izvezli su na japansko tržište. Osim novih okusa, u sljedećoj godini fokus stavljaju na izvoz. 

Komentirajte prvi

New Report

Close