Tri hotela u Relais&Chateaux udruženju

Autor: Marija Crnjak , 13. prosinac 2013. u 17:16
Stancija Meneghetti u Balama/Robert Anić/PIXSELL

Članstvo u prestižnom svjetskom udruženju imaju 520 obiteljskih hotela i vila te njihovih vlasnika, grand chefova i chefova, koje spaja izvrsnost u gostoprimstvu.

Istarska Stancija Meneghetti, zadarski Hotel Bastion i Palača Lešić Dimitri s Korčule, prva su tri obiteljska hotela iz Hrvatske koji će se u 2014. uključiti u prestižno Udruženje Relais&Chateaux, pod čijim brendom u svijetu već posluje 520 vila i malih hotela.

Projekt će danas u Stanciji Meneghetti predstaviti ministar turizma Darko Lorencin, s obzirom da je Ministarstvo turizma podržalo suradnju s Udruženjem, na inicijativu Udruge malih obiteljskih hotela Hrvatske.   Relais & Châteaux nije hotelski lanac, već udruženje koje je osnovano prije 60 godina u Francuskoj, na inicijativu osam poduzetnika entuzijasta, hotelijera i vrhunskih chefova koji su ujedinili svoje hotele i restorane na putu od Pariza do Nice pod sloganom "Put do sreće". Članstvo u prestižnom svjetskom udruženju danas imaju 520 obiteljskih hotela i vila te njihovih vlasnika, grand chefova i chefova, koje diljem svijeta postavlja jedinstveni standard za izvrsnost u gostoprimstvu.

U 2014. godini najprestižnijem društvu će se pridružiti 12 grand chefova, te 36 novih obiteljskih hotela, od kojih su i tri navedena obiteljska hotela iz Hrvatske. Ponuda tri nova hrvatska člana Udruženja već je istaknuta na stranicama grupacije Relais&Chateaux, preko kojih gosti mogu i rezervirati svoj boravak u Hrvatskoj.Suradnja Udruženja s hrvatskim turističkim sektorom, pokrenuta s ciljem podizanja kvalitete tržišta započela je ovog proljeća, kad su na inicijativu Ministarstva i Udruge obiteljskih i malih hotela delegati udruge Relais& Châteaux posjetili brojne hotele u Hrvatskoj, kako bi odabrali one koji svojom posebnošću i kvalitetom zadovoljavaju visoke standarde filozofije grupacije. Hrvatske hotelske kuće službeno su proglašene novim članicama u studenom, na godišnjem kongresu grupacije održanom u Berlinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close