Televizija N1 sutra kreće s emitiranjem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. listopad 2014. u 14:14
Foto: Borna Filić / Pixsell

Istovremeno, s pokretanjem N1 TV kanala bit će pokrenut i n1info.com news portal koji će biti čitateljima dostupan putem svih aplikacija.

N1, prva regionalna 24-satna news-platforma i ekskluzivni CNN-ov partner za regiju s emitiranjem počinje u četvrtak, 30. listopada, u 14 sati, a gledatelji u Hrvatskoj će program moći gledati preko operatera MAXtv i B.net, izvijestio je danas na konferenciji za novinare direktor programa za Hrvatsku Dubravko Merlić.

Istovremeno, s pokretanjem N1 TV kanala bit će pokrenut i n1info.com news portal koji će biti čitateljima dostupan putem svih aplikacija.

Merlić je kazao da se N1 emitira iz tri regionalna centra – u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV-studio, internetsku i mobilnu platformu.

"Sva tri studija proizvodit će tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje interesiraju publiku u sve tri zemlje", naglasio je. Istaknuo je i da će N1 u svom radu koristiti sva profesionalna dostignuća CNN-a, držati se njihovih profesionalnih standarda te sa CNN-om dvosmjerno razmjenjivati novinarske proizvode.

Predstavljajući program Merlić je rekao će će uživo svaki radni dan od 8 do 10 sati iz tri studija emitirati jutarnji program "Novi dan", a voditelj u zagrebačkom studiju bit Tihomir Ladišić. Naveo je i da će kao prvi u regiji emitirati tzv. "rolling news" – vijesti će se emitirati u svaki sat od 14 do 17 sati. Pri tome će vijesti u 14 sati biti kombinacija regionalnih i nacionalnih vijesti a one od 15 do 17 sati biti regionalne.

Svaki od tri regionalna centra će u 19 sati emitirati regionalni Dnevnik N1. Iz zagrebačkog centra uređivat će ga i voditi Zoran Šprajc dok će se u uređivanju i vođenju Dnevnika u 22 sata smjenjivati Sandra Križanec, Mašenka Vukadinović i Nina Kljenak.

Politički talk show "Pressing" emitirat će se od ponedjeljka do četvrtka od 20 do 21 sat i njegovi autori i voditelji su direktori vijesti centara N1 – Dubravko Merlić (N1 Zagreb), Jugoslav Ćosić (N1 Beograd) i Amir Zukić (N1 Sarajevo). Uz te emisije N1 će proizvoditi i specijalizirane svakodnevne emisije o biznisu te o sportu i kulturi.

"Naše redakcije u sva tri produkcijska centra sastavljena su od novinara s izvanrednim reporterskim i uredničkim profilom, a naš je cilj prvenstveno objektivan i svestran pristup izvještavanju", rekao je Merlić. Dodao je i kako očekuju da će program N1 u regiji gledati oko deset milijuna ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close