Stručnjak za pranje rublja savjetuje koje stvari nikada ne smijete prati u perilici i zašto

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2022. u 09:52
Foto: Pixabay

Iako je možda primamljivo baciti sve u istu rundu rublja za pranje, stručnjak je podijelio kako to može “oštetiti” perilicu rublja i same predmete.

Mnogima je pranje rublja najomraženiji posao osobito onima koji imaju pretrpan raspored. Iako je možda primamljivo baciti sve u istu rundu rublja za pranje, stručnjak je podijelio kako to može “oštetiti” perilicu rublja i same predmete, piše Express. Trebali biste biti oprezni kada je riječ o pranju rublja, a stručnjak je podijelilo šest odjevnih predmeta koji se nikad ne smiju prati u perilici rublja.

Deyan Dimitrov, izvršni direktor Laundryheapa, rekao je da bi trebali izbjegavati stavljanje donjeg rublja poput grudnjaka u stroj.

Foto: Pixabay

Postoji nekoliko rizika kada je u pitanju stavljanje grudnjaka u perilicu rublja. Ne samo da njihova donja žica može oštetiti bubanj vaše perilice rublja, već bi njihove kopče mogle potrgati i druge osjetljive predmete u vašem rublju. Osim toga, ako kopče zapnu za stijenke bubnja vaše perilice rublja, vaši se grudnjaci mogu pretjerano rastegnuti tijekom ciklusa, što može oštetiti njihove osjetljive materijale i izvorni oblik-

Još jedna stavka koju treba izbjegavati pri pranju rublja su kravate jer je većina njih izrađena od osjetljivih tkanina. To uključuje tkanine poput svile ili vune kod kojih postoji opasnost od skupljanja u perilici.

Foto: Pixabay

Deyan kaže da mogu izgubiti svoj oblik ili zaprljati druge odjevne predmete tijekom brzog ciklusa pranja rublja i preporučuje da ih perete ručno ili date na profesionalno čišćenje.

Podrazumijeva se da se kovanice i ključevi nikad ne stavljaju namjerno u perilicu, no stručnjak za pranje rublja preporučuje da “pripazite” da ih slučajno ne ubacite unutra.

“Metal može oštetiti odvodnu pumpu vaše perilice rublja i ogrebati njenu unutrašnjost, stoga uvijek provjerite svoje džepove prije nego što stavite rublje.”

Trebali biste poduzeti mjere opreza pri pranju dječje odjeće, osobito čarapa zbog njihove veličine.

Foto: Pixabay

“One se mogu uhvatiti unutar odvodnih otvora vaše perilice rublja, što može utjecati na učinkovitost vaše perilice rublja, pa čak i uzrokovati poplavu. Preporučio bih da ih stavite u male mrežaste vrećice kako ih ne biste izgubili među odjećom i u kadi za pranje”, kaže Devon.

Foto: Pixabay

Većina svilenih predmeta zahtijeva tretmane kemijskog čišćenja, uključujući odjeću i posteljinu jer visoke temperature mogu uzrokovati trganje osjetljivih tkanina.

Ciklusi centrifuge također mogu uzrokovati gubitak oblika.”Također se možete izložiti riziku da zamrljate drugu odjeću u rublju, jer se boje sa svile u boji često mogu slijevati na druge tkanine.”

Savjetuje i kako biste trebali provjeriti etiketu svoje odjeće prije nego što je stave u pranje ako niste sigurni u tkaninu.

Na kraju, stručnjak za pranje rublja rekao je da se ukrašeni predmeti poput onih sa šljokicama, gumbima i patentnim zatvaračima mogu lako oštetiti u perilici rublja ako nisu pravilno zaštićeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close