Slučaj koji poziva na oprez: Zbog lakovjernosti izgubila životnu ušteđevinu od 306.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2021. u 14:15
Foto: Pixabay

‘Igrao je na to što sam usamljena i na onu ‘klasičnu foru’ o brzom bogaćenju na koju se mnogi ulove’.

Učiteljica matematike Eva Kedoula (53) počela je prije nekoliko mjeseci svakodnevno razgovarati putem interneta s Jessejem, muškarcem za kojeg je bila uvjerena da je ‘onaj pravi’ za nju. Dugo je, kaže, bila sama, pa se odlučila prijaviti na Facebook Dating aplikaciju, koja joj je brzo pronašla ‘idealnog partnera’, 34-godišnjaka s kojim  odmah ‘kliknula’.

Njih dvoje su tako započeli komunikaciju u kojoj su svakodnevno izmjenjivali poruke, pa je Kedoula povjerovala u njegove dobre namjere i kad joj je predložio da u jednu stranu investicijsku kuću uloži svoj novac, koji će joj se višestruko vratiti, pristala je.

Učiteljica je na njegov nagovor čak reprogramirala i svoj stambeni kredit i u ‘poslovnu priliku’ muškarca koji joj se svidio uložila sve što je imala, prenosi Večernji list.

– Zagrizla sam, prevario me. Igrao je na to što sam usamljena i na onu ‘klasičnu foru’ o brzom bogaćenju na koju se mnogi ulove – rekla je za Mirror, upozoravajući sve da ne ponavljaju njenu pogrešku. Iz mnogih joj je razloga, kaže, njegov poslovni pothvat zvučao ostvariv, no kad je shvatila da je ipak predobar da bi bio istinit, bilo je prekasno…

– Naveo me da pomislim da zarađujem na novcima koje mu uplaćujem, pa sam posudila i novac koji nisam imala – priča Kedoula koja je startala ‘oprezno’ i u Jessejev ‘projekt’ prvo uložila svoju ušteđevinu, oko 35.000 funti (oko 306 tisuća kuna). Novac naime nije slala direktno njemu već ga je uplaćivala preko jedne aplikacije koja joj je uredno slala i obavijesti o tome koliko iznosi njena zarada, koja je naravno rasla proporcionalno uloženom.

– Aplikacija je jedan od razloga što sam povjerovala da je cijela priča legitimna – dodala je, no kad je pokušala povući novac, rečeno joj je da mora uložiti još prije nego što može pristupiti svojim sredstvima. Kad je to odbila, ‘korisnička služba’ lažne aplikacije optužila ju je da ih pokušava prevariti, a Jesse joj je rekao da je ‘sigurno nešto pogrešno radila’. Tada je, kaže, nazvala policiju koja je njen slučaj proslijedila Odjelu za prevare, no mala je vjerojatnost da će joj se novac vratiti jer stručnjaci vjeruju da prevaranti već dulje vremena na isti način uspješno operiraju po cijelom svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close