Sedam stvari koje nikako ne biste trebali bacati u kućni odvod, posljedica bi mogle biti skupe

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2021. u 13:07
FOTO: Pixabay

U odvod ne biste trebali izlijevati neke stvari kako se ne bi začepio. Dakle, kako biste spriječili probleme s odvodom nemojte u sudoper bacati ove stvari.

Masnoća i ulje
Kada se mast ili ulje zgrušaju, to može uzrokovati začepljenje cijevi i stoga masnoću i ulje nipošto ne biste trebali izlijevati u odvod.

Kava
Ako ponekad ostatak kave izlijete u sudoper, to neće odmah izazvati problem. No, ako to činite svakodnevno, kava će se nakupiti u cijevi te će doći do začepljenja.

Riža
Ako ste ikada kuhali rižu, onda znate da se ona povećava i širi u vodi. Pokušajte zamisliti što se onda događa u cijevima ako višak riže izlijete u cijevi.

Lijekovi
Ako lijekove bacite u odvod, oni mogu zagaditi otpadne vode. Umjesto toga, možete provjeriti s lokalnom ljekarnom što učiniti s lijekovima kojih se želite riješiti.

Proizvodi za čišćenje
Izlijevanjem teških kemikalija, poput izbjeljivača, u odvod dodatno se zagađuje okoliš. Umjesto toga, trebate provjeriti gdje u vašem gradu možete sigurno odložiti opasni otpad iz kućanstva.

Brašno
Kada kuhate nešto za što vam je potrebno brašno, nipošto nemojte višak brašna bacati u odvod jer to također može uzrokovati začepljenje cijevi. Umjesto toga, višak brašna bacite u smeće.

Ljuske od jaja
Ljuske od jaja ne biste trebali bacati u odvod jer također mogu uzrokovati začepljenje, navodi Real Simple, a prenosi N1. Umjesto toga, bacite ih u smeće ili u biorazgradivi otpad.

Komentirajte prvi

New Report

Close