Rebel Star: Na INmusicu svirat ćemo pjesme s gotovo svih objavljenih albuma

Autor: Zvonimir Varga , 15. lipanj 2022. u 10:12
Foto: Rebel Star / FB

Nedavno su objavili album ‘Početak i kraj’, izdanje na koje su njihovi fanovi čekali punih šest godina.

Rebel Star je ideja nastala 2006. godine. Milan Glavaški, autor glazbe i tekstova iza sebe ima bogato glazbeno iskustvo iz bendova Eve Braun i Popcycle. Kroz Rebel Star prošlo je dvadesetak glazbenika iz sedam zemalja, a upravo se spremaju za ovogodišnji nastup na INmusic festivalu koji će se od 20. do 23. lipnja održati na zagrebačkom jezeru Jarun.

U novoj i najraskošnijoj postavi do sada, Rebel Star je šestočlani bend stacioniran u Zagrebu sastavljen od vrsnih hrvatskih i srpskih glazbenika: Bend ima kompleksnu produkciju i uspijeva zadržati integritet vrhunske svirke dok prolazi kroz rock, americanu i indie žanrove u jednom dinamičnom setu.

– Očekujemo dobru reakciju publike na brži set list koji smo za INmusic sastavili od pjesama s gotovo svih albuma koje smo objavili uz jednu novu bootleg pjesmu koja uživo zvuči fenomenalno, poručuje ekipa iz Rebel Stara koju su mnogi prozvali ‘regionalnom supergrupom’.

Nedavno su objavili album ‘Početak i kraj’, izdanje na koje su njihovi fanovi čekali punih šest godina.

– Reakcije su odlične, pored uravnoteženo dobrih kritika imali smo izuzetno toplu reakciju publike u Beogradu i Zagrebu pri čemu je zagrebački koncert bio posebno intenzivan s četiri bisa, kažu nam ‘rebelci’ koji otkrivaju i kako je biti publika na ovako velikim festivalima:

– Open air festivale doživljavam kao kombinaciju druženja, uživanja u hrani i piću pored koncerata. Posebno uživam u festivalima van mog grada jer mi dođe kao odmor od svega. Prednost festivala je mogućnost otkrivanja bendova koje nisi planirao da vidiš, otkriva nam idejni začetnik benda Milan Glavaški.

Mnogi možda ne znaju, ali u Rebel Star je zapravo nastao Americi davne 2005. gdje je Glavaški shvatio da ga rad za novac neće usrećiti i da je Telecaster najbolja gitara na svijetu pa je po povratku u Mađarsku napravio kućni studio.

Kako kažu, najviše vole nastupati u klubovima za po 200-300 ljudi, a na pitanje što oni vole slušati, odgovorili su vrlo jasno:

– Sve od Baha do sevdaha, američku muziku šezdesetih i sedamdesetih, harmonijski raskošnu i melodičnu muziku, od slow divea do popa i rocka s dozom alternative i muziku za liftove.

Bolju pozivnicu za INmusic i nisu mogli uputiti, vidimo se!

Komentirajte prvi

New Report

Close