Počinje 15. jubilarni INmusic: U Zagreb dolaze ponajbolja imena suvremene glazbene scene

Autor: Zvonimir Varga , 16. lipanj 2022. u 10:09
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Institucija svjetskog glazbenog novinarstva, kultni New Musical Express uvrstio je INmusic festival među 20 najiščekivanijih festivala u 2022. godini.

Pred nama je 15. INmusic – najveći hrvatski open air festival, a mnogi će reći da upravo njegovo jubilarno izdanje dovodi i najjaču postavu bendova do sada. Imati, naime, na istom mjestu u samo četiri dana, od 20. do 24. lipnja,  The Killerse, Nick Cavea, Deftonese, Kasabain i mnoge druge pokazuje veličinu ovog festivala koji je nakon dvije godine pauze zbog pandemije strpljivo dočekao svoj trenutak.

Ponajbolji svjetski sastavi dolaze na zagrebački Jarun

INmusic festival na svakom izdanju okuplja ponajbolja imena suvremene glazbene scene predstavljajući najaktualnije glazbene i kulturne sadržaje hrvatskoj i inozemnoj publici. Osim gore spomenutih ‘headlinera’, publiku će zabavljati i Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles, Šumski, Porto Morto i drugi brojni izvođači.

U 15

festivalskih izdanja nastupila su 474 autorska glazbena sastava iz 40 zemalja svijeta

Headlineri: Svaki jedinstven na svoj način

Nick Cave & The Bad Seeds još su su u lipnju 2018. godine nastupili na INmusic festivalu te izveli jedan od najpamtljivijih i najemotivnijih nastupa u domaćoj koncertnoj povijesti. S druge strane, The Killerse mnogi smatraju jednim od najboljih bendova 21. stoljeća, a na INmusicu po prvi će puta nastupiti na hrvatskom tlu. Dobitnici Grammy nagrade Deftones su jedan od najinovativnijih američkih rock bendova, a njihovi live nastupi prema svjedočenjima fanova ‘vječno se urežu u sjećanje’. Britanski Kasabain dobitnici su pak Brit Award nagrade za najbolji britanski sastav, a upravo su uoči INmusica objavili novi singl, te najavili novi album za ljeto.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

INmusic među 20 najiščekivanijih festivala ove godine

Institucija svjetskog glazbenog novinarstva, kultni New Musical Express uvrstio je INmusic festival među 20 najiščekivanijih festivala u 2022. godini, a događaj na Jarunu dodatno se ističe i po najpovoljnijoj cijeni festivalske ulaznice koja je prilagođena kupovnoj moći hrvatske publike, a što hvale i mnogi drugi europski i svjetski mediji iz godine u godinu.

40 dana

glazbenog programa s 555 koncerata do sada je producirao INmusic

Ove godine rekordne brojke

A koliki utjecaj ova glazbena manifestacija ima na hrvatski, a posebice zagrebački turizam govori i činjenica da se ove godine očekuje čak 45 posto stranih posjetitelja na festivalu što je najveća brojka do sada. Ne sumnjamo da će INmusic napuniti zagrebačke hotele, kampove i privatni smještaj, ali isto tako i pružiti stranim posjetiteljima priliku da upoznaju Zagreb i okolicu, te probaju nešto od domaćih gastro-delicija. Procjenjuje se, naime, da će strani gosti generirati potrošnju od najmanje 50 milijuna kuna za vrijeme boravka u Zagrebu i Hrvatskoj.

Kompletan program ovogodišnjeg INmusica pronađite >>OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close