Real Madrid je navrijedniji nogometni klub na svijetu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. svibanj 2015. u 12:23
Foto: Reuters

Real Madrid je i treću godinu zaredom financijski najvrijedniji nogometni klub na svijetu prema istraživanju američkog magazina Forbes.

Real Madrid je i treću godinu zaredom financijski najvrijedniji nogometni klub na svijetu prema istraživanju američkog magazina Forbes.

Vrijednost aktualnog prvaka Europe, prema Forbesovim financijskim mjerilima, iznosi 3.26 milijardi dolara, a Real je s godišnjim ukupnim prihodom od 746 milijuna USD najjači sportski brand uopće u svijetu sporta. "Kraljevski klub" ima godišnji profit od 171 milijuna USD, dva milijuna manje od Manchester Uniteda i mnogo manje od najprofitabilnijeg kluba na svijetu NFL momčadi Dallas Cowboys (241 milijun), no Real je u protekle tri godine samo od Lige prvaka zaradio rekordnih 154 milijuna dolara.

Na drugom mjestu Forbesove liste je Realov najveći suparnik Barcelona s 3.16 milijardi dolara, a katalonski gigant drži prvu poziciju po najvećoj ostvarenoj zaradi od TV prava u jednoj godini – 190 milijuna USD, kao i broju sljedbenika na društvenim mrežama.

Manchester United je treći s 3.1 milijardi dolara, ali slavni ManU je prvi u svijetu nogometa po sponzorskim ugovorima. Među prvih pet su Bayern s 2.35 milijardi dolara i Manchester City s 1.38 milijardi, a dalje slijede Chelsea (1.37), Arsenal (1.31), Liverpool (982 milijuna), Juventus (837) i Milan (775). Iznenađenje je što je francuski prvak PSG tek na 12. mjestu s 634 milijuna USD.

Komentirajte prvi

New Report

Close