Postoji i jedan vrlo ozbiljan aspekt covida: ‘Počela sam imati problema s govorom’

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2022. u 10:13
Foto: Pixabay

Istraživači tvrde da ovi neurološki simptomi, koji mogu uključivati kronični umor, probleme s glasom, vrtoglavice, ubrzani puls i poteškoće s gutanjem što može biti povezano s time da virus oštećuje živac

Postoji i jedan vrlo ozbiljan aspekt covida: Može utjecati na neurološki sustav kod nekih osoba, uzrokujući široki spektar simptoma koji mogu biti snažni – uključujući iscrpljujući umor, omaglicu, pa čak i poteškoće u pronalaženju riječi te poteškoće s gutanjem, piše ŠibenikIN.

Jedan američki medij napravio je intervju s jednu građanku iz Seattlea koja nakon preboljenja covida mora posjećivati terapeuta za govor nekoliko puta tjedna kako bi se nosila s problemom pronalaska riječi. “Moj muž mi je postavio pitanje i nisam mogla odgovoriti. Počela sam imati problema s govorom. Imam riječi u glavi, ali ne mogu ih izgovoriti naglas”, rekla je.

Istraživači tvrde da ovi neurološki simptomi, koji mogu uključivati kronični umor, probleme s glasom, vrtoglavice, ubrzani puls i poteškoće s gutanjem što može biti povezano s time da virus oštećuje živac koji je dio središnjeg živčanog sustava.

Komentirajte prvi

New Report

Close