Početkom tjedna sunčano i toplo, a krajem tjedna moguć i snijeg!

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2023. u 07:49
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U petak očekujemo prolaz oslabljene hladne fronte i manje zahlađenje.

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Nestabilan zrak napušta naše krajeve, ali na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i dalje je uz povećanu naoblaku moguća i slaba kiša. Jutros su temperature u unutrašnjosti bile od šest do deset, a na Jadranu od 13 do 17. Temperatura će brzo rasti tako da će najviše dnevne biti iznad prosjeka za doba godine od 17 do 21 °C, a na otocima i do 23.

Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak – lebić koji će slabjeti predvečer i u noći. U utorak djelomice sunčano, osobito u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Tijekom dana porast naoblake s jugozapada, javlja N1.

Kiša će ujutro padati na Jadranu i u planinama zaobalja, a tijekom dana proširiti se na veći dio unutrašnjosti. Obilnije oborine očekujemo na jugu Dalmacije. U srijedu i četvrtak ujutro u unutrašnjosti magla, a nakon dizanja magle promjenjivo oblačno s duljim sunčanim razdobljima.

U petak očekujemo prolaz oslabljene hladne fronte i manje zahlađenje. Krajem tjedna će u planinskim krajevima iznad 1600 metara nadmorske visine zalepršati i pokoja pahulja snijega.

Komentirajte prvi

New Report

Close