Pet sigurnih znakova koji pokazuju da je vrijeme da promijenite posao

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2022. u 07:26
FOTO: Pixabay

Ako ste u dilemi ostati na sadašnjem poslu ili ga napustiti, trebali bi dobro razmisliti prije donošenja konačne odluke. Postoje određeni znakovi koji vam mogu ukazati da je vrijeme da pronađete novi profesionalni angažman, a evo nekih od njih.

1. Šef i kolege vas ne cijene dovoljno

Jedan od najočiglednijih znakova da je možda došlo vrijeme da napustite posao je ako se ne osjećate poštovanim ili cijenjenim od strane svog šefa ili kolega. Ako vas stalno zaobilaze kada se dodjeljuju unapređenja ili ako osjećate da se vaše ideje i doprinos kompaniji ne cijene dovoljno, možda je vrijeme da počnete tražiti poziciju negde drugde. Poštovanje i uvažavanje su ključni faktori na svakom radnom mjestu; ako ne osjećate ni jedno ni drugo, vjerojatno je vrijeme za promjenu sredine.

2. Suviše vas kontroliraju

Ako se osjećate nesretno na poslu, jedan od razloga može biti taj što drugi non-stop kontroliraju sve što radite. Kada vas nadređeni stalno nadgledaju, teže je ostvariti željenu efikasnost i zadovoljstvo poslom. Pored toga, tzv. mikromenadžment može dovesti do osjećaja nemoći i frustracije, piše City Magazine.

Ako doživljavate gore opisano, možda je vrijeme da o tome razgovarate sa svojim nadređenim. Dajte mu do znanja da ne možete dobro obavljati svoj posao jer vam smeta što drugi prate svaki vaš korak. Zatražite više neovisnosti i autonomije, a ako nadređeni odbije vaš prijedlog, naš savjet je da sreću i profesionalnu ispunjenost potražite na drugom mjestu.

3. Stalno ste pod stresom

Preveliki stres je još jedan znak da je možda vrijeme da napustite posao. Naravno, uvijek će biti dana (ili čak tjedana) kada je posao stresniji nego inače. Međutim, ako ste često nesretni i osjećate neugodu pri samoj pomisli da trebate ići na posao, možda je vrijeme da počnete tražiti nešto novo. Stres i nesreća mogu negativno utjecati na vaše fizičko i mentalno zdravlje, zbog čega ih ne treba shvatiti olako, već na vrijeme unijeti promjenu u svoj život, koja će vam pomoći da ostanete zdravi, prenosi N1.

4. Ne vidite nikakav prostor za profesionalni razvoj

Možda je vrijeme da promijenite posao ako vam se čini da ne možete više napredovati na svom trenutnom poslu, kako po pitanju vašeg profesionalnog statusa u hijerarhiji kompanije, tako i po pitanju razvoja vaših vještina. Veoma je važno osjećati da postoje mogućnosti za profesionalni razvoj, jer je to ono što vas motivira da se trudite biti bolji, ali i učinite ljude oko vas i organizaciju u kojoj radite uspješnijom.

5. Mislite da niste plaćeni onoliko koliko vrijedite

Konačno, jedan od sigurnih znakova da je vrijeme da napustite svoje sadašnje zaposlenje je nezadovoljstvo plaćom. Ako ste tražili povišicu ili unaprjeđenje, a nisu vam je odobrili i vi imate dojam da biste mogli bolje zaraditi na drugom mjestu, ne postoji dobar razlog zašto biste i dalje ostali vjerni poslodavcu koji očigledno ne cijeni dovoljno vaš rad.

Komentirajte prvi

New Report

Close