Ovo su trenutno najbolji automobili na svijetu po izboru žena

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2024. u 08:33
Foto: Pixabay

Kao najbolji veliki automobil pobijedila je nova BMW-ova serija 5.

Volvo EX30, BMW 5 Series, Kia EV9, Volkswagen Amarok i Aston Martin DB12 pobjednici su po kategorijama ovogodišnje nagrade Ženski svjetski automobil godine (WWCOTY), koju dodjeljuje žiri sastavljen od 75 žena automobilističkih novinarki iz 52 svjetske zemlje na pet kontinenata, prenosi N1.

Od ukupno 62 kandidata u pet različitih kategorija – obiteljski automobil, veliki automobil, SUV, ekskluzivni automobil i 4×4 & pick-up – novinarke su odabrale najbolje od najboljih koji prolaze u danji krug natjecanja te se natječu za ukupnog pobjednika nagrade koja ove godine dodjeljuje 14. puta.

Za najbolji ekskluzivni automobil nagradu je odnio skupocjeni Aston Martin DB12. “Luksuz, elegancija i performanse definiraju novi Aston Martin DB12. Pokreće ga twin-turbo V8 motor koji isporučuje 680 KS uz maksimalnu brzinu od 325 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi. Najznačajnije promjene nalaze se u njegovoj kabini s novim dizajnom i visokom kvalitetom bez gubitka funkcionalnosti”, navodi se u priopćenju žirija.

Kao najbolji veliki automobil pobijedila je nova BMW-ova serija 5. “BMW serije 5 nudi se s cijelim nizom motora, uključujući po prvi put potpuno električnu verziju. Ova osma generacija ima najnapredniju tehnologiju, nudi prostranu i udobnu kabinu za putnike i prvi je model marke koji uključuje potpuno veganski interijer kao standard”, priopćeno je.

Komentirajte prvi

New Report

Close