Ovo je začin od kojeg možete smršaviti, imate li ga na policama?

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2022. u 13:38
Foto: Pixabay

Dokazano je da cimet između ostalog smiruje probavu i poboljšava rad mozga.

Kako je pokazalo preliminarno istraživanje, predstavljeno još 2017. godine, na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti, začin cimet topi masne naslage na trbuhu.

Kako piše Daily Mail, Znanstvenici su 12 tjedana radili pokuse na štakorima i davali im dodatke u prehrani koji se baziraju na cimetu, a istovremeno su ih hranili visokokaloričnom hranom.

Testovi su bili zapanjujući i pokazali su da su štakori nakon uzimanja dodataka s cimetom imali u tijelu više antioksidansa i protuupalnih molekula nego prije! Isto tako, smanjila im se kilaža i opseg u struku, bez obzira na to što su jeli visokokaloričnu hranu, prenosi Klik.hr.

Dokazano je da cimet između ostalog smiruje probavu i poboljšava rad mozga, odnosno, pospješuje razumijevanje nove građe. U istraživanju iz 2015. godine provedenom na Sveučilištu Rush u Chicagu, cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija. Istraživanje kaže da je dovoljno dnevno staviti samo prstohvat mljevenog cimeta u kavu ili zobene pahuljice, kako bi se poboljšalo pamćenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close