Ovim jednostavnim trikom možete brzo riješiti problem zamagljenih stakala na automobilu

Autor: Poslovni.hr , 25. prosinac 2020. u 10:55
FOTO: Pixabay

Vlaga u automobilima je česta pojava, a osobito zimi. Uzroka je mnogo. Jedan od najčešćih je to što u automobil unosite vlažnu odjeću i obuću.

Možda vam prozori i vrata dobro ne brtve, a zbog toga će vlaga također ući u kabinu i bit će potrebni popravci. Kolege iz Njemačkog autokluba (ADAC) donose nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti korisni.

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti. Bolje rješenje su gumene podne prostirke. Međutim, ne treba zaboraviti da vodu treba redovito izlijevati, odnosno sušiti prostirke. Također je poželjno očistiti snijeg s cipela prije nego što se obučete, piše Revija HAK.

Kako si pomoći u reduciranju vlage u vozilu. Stavite malo pijeska za mačke u platnenu vrećicu, zatvorite je hermetički i stavite vrećicu na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla prije nego što izađete iz vozila. Mačje leglo upija vlagu, a vjetrobransko staklo ostaje kristalno čisto. Neobično, ali korisno. Umjesto platnene vrećice može se koristiti i čarapa. Platnena vreća ili čarapa s pijeskom se tada može staviti u prostor za noge tijekom vožnje. Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje. Najbolje verzija pijeska za upijanje vlage su na bazi silike ili gline. 

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close