Ovi modeli automobila 2022. odlaze u povijest

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2022. u 11:21
FOTO: REUTERS/Albert Gea/File Photo

Automobilsko tržište mijenja se iz mjeseca u mjesec. Mnogi modeli izgubili su status te su poretku pali na razinu najniže klase. Tu je i elektrifikacija, usmjeravanje interesa na druge niše… Proizvođači automobila planiraju ove godine umiroviti neke modele, a ovo su neki od njih.

Volkswagen će ugasiti Seat Mi i Škodu Citigo, a u prodaji će ostati samo Volkswagen Up. Volkswagen Passat također odlazi u povijest, a s novom generacijom bit će dostupan samo karavan. Taj će se model proizvoditi na istoj proizvodnoj liniji s novom Škodom Superb, dostupnom kao limuzina i karavan.

Volkswagen će ove godine predstaviti električnu limuzinu u srednjoj klasi. Veliki monovoluen Volkswagen Sharan također će posljednji put izaći s tvorničke trake. Audi će prestati proizvoditi sportski kupe TT, koji je dugo bio zaštitni znak tvrtke, piše HAK Revija.

Citroën i Peugeot će zatvoriti proizvodnju C1 i 108. Mazda će se oprostiti s malim SUV-om CX-3, a njegovu ulogu će preuzeti veći CX-30.

Salone novih automobila ove godine napustit će i Renault Talisman i Ford Mondeo, dvije poslovne limuzine/karavana. Renault će također reći zbogom Scenicu i Espaceu – monovolumeni su odavno izgubili korak sa SUV-ovima i više ne mogu pratiti njihove prodajne brojke.

Mercedes je već ukinuo Smart EQ forfour te Mercedes-AMG GT 63 SE Performance.

Komentirajte prvi

New Report

Close