Ove dvije države su najposjećenije svjetske destinacije

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2023. u 09:21
Foto: Pixabay

Odgovor daje analitičko-konzultantska tvrtka GlobalData koja je nakon opsežnog istraživanja objavila godišnje izvješće

Više od 500 milijuna turista godišnje posjeti Europu, samo je pitanje koje će države izabrati. Odgovor daje analitičko-konzultantska tvrtka GlobalData koja je nakon opsežnog istraživanja objavila godišnje izvješće, prenosi B92.

Tvrtka GlobalData kontinuirano prikuplja i analizira različite podatke kako bi izradila cjelovito, valjano i detaljno izvješće na globalnoj razini. Najnovije izvješće trebalo bi odgovoriti na pitanje koje se dvije europske države bore za titulu najposjećenije svjetske destinacije.

Francuska je često zauzimala prvo mjesto tijekom godina, a sada je također spremna vratiti titulu najposjećenije zemlje svijeta. Prije pandemije, Francuska je bila najposjećenija zemlja na svijetu, privukla je čak 88,1 milijun turista u 2019., prema GlobalData.

Španjolska je zauzela prvo mjesto 2021., ali Francuska je na putu da je prestigne, jer je 2022. primila 66,6 milijuna međunarodnih posjetitelja. Uz Italiju i Španjolsku, Francuska predstavlja značajan segment turističkog rasta u zapadnoj Europi.

Francuska nije popularna samo među putnicima iz same Europe, već je popularna i među posjetiteljima iz drugih zemalja, uključujući Kinu i Sjedinjene Države. GlobalData izvještava da se očekuje da će broj međunarodnih dolazaka u Francusku rasti po godišnjoj stopi od 12,1% između 2022. i 2025. godine.

Do 2025. godine, prema procjenama, Francuska bi trebala privući više od 93 milijuna međunarodnih turista, čime će učvrstiti svoju titulu najposjećenije države na svijetu.

Jedna od najvećih prednosti Francuske je prijevoz. Putovanje između velikih gradova je relativno jednostavno, posebno zbog razvijenog željezničkog prometa. Osim toga, Francuska je dobro povezana s drugim europskim državama.

Španjolska je odmah iza Francuske na listi najposjećenijih zemalja svijeta. Dok su sve države zabilježile pad broja posjeta tijekom pandemije, Španjolska je uspjela pobijediti Francusku s 26,3 milijuna posjetitelja. Do 2025. očekuje se da će Španjolska privući preko 89 milijuna međunarodnih posjetitelja, što je čini drugom najposjećenijom zemljom na svijetu.

Obje države imaju mnogo toga za ponuditi posjetiteljima. Definiraju ih jedinstvene kulture, kuhinje i znamenitosti. Obje su također relativno velike, s raznolikim i raznolikim krajolicima i prirodom, a svaka također ima svoju jedinstvenu obalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close