Ovaj napitak pijte svako jutro: Djeluje protiv umora, a ubrzava i mršavljenje

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2022. u 11:18
FOTO: Pixabay

Ako imate problema s jutarnjim umorom postoji piće koje podiže raspoloženje i povećava energija. Voda s limunom djeluje poput čarolije, tvrdi nutricionistica Aislinn Cambridge.

“Postoji jedna stvar koju bi apsolutno svatko trebao raditi kad se ujutro probudi, a to je piti vodu. Ona hidratizira vaše tijelo i snižava krvni tlak. Ako želite imati energije i osjećati se dobro popijte toplu vodu s pola iscijeđenog limuna. To je poput magije”, objasnila je, prenosi Klix.ba.

Također ističe kako pravilna briga prije spavanja može pomoći da se ujutro osjećate bolje. Između posljednjeg velikog obroka i odlaska na spavanje treba biti najmanje tri sata kako bi tijelo moglo probaviti hranu prije spavanja.

“Ako pojedete obrok i pokušavate zaspati sat ili dva kasnije, to će prouzročiti probleme jer vaše tijelo ne može probaviti hranu na vrijeme niti se odmoriti i oporaviti. To će ozbiljno utjecati na vaše raspoloženje”, savjetuje.

Njezin najveći savjet je ne konzumirati umjetne zaslađivače jer oni mogu imati lošiji utjecaj na tijelo od prirodnih šećera.

“Neki smatraju da je bolje posegnuti za opcijama bez šećera kad se pokušavaju zdravo hraniti, ali to je najlošiji izbor. Dijetalna pića sadrže sastojak aspartam koji negativno utječe na naša crijeva i daleko je štetniji od šećera”, zaključila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close