Ovaj čaj spas je za upalu mjehura i natekle zglobove

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2022. u 08:50
Foto: Unsplash

Čaj se ne preporučuje piti nekoliko sati prije spavanja.

Probleme s mokraćnim infekcijama, zadržavanjem vode u organizmu, ali i predmenstrualnim tegobama rješavaju svilene niti s kukuruza. Bogate su biljnim vlaknima, proteinima, kalijem i manganom.

Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On potiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale mjehura i urinarnih infekcija te bubrežnih kamenaca, piše Zadovoljna.hr.

Ubrzava cirkulaciju krvi u tijelu i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja te predmenstrualnih tegoba. Dobar je i detoksikacijski alat koji olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koja je posljedica reumatskih bolesti.

Kako napraviti čaj od kukuruzne svile?

Jednu čajnu žličicu dobro osušene kukuruzne svile treba preliti šalicom vruće vode, pustiti da odstoji nekoliko minuta, procijediti te popiti jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta u danu. Čaj se ne preporučuje piti nekoliko sati prije spavanja.

Nemojte sami sušiti kukuruznu svilu ako niste sigurni jesu li u proizvodnji korištene štetne tvari poput pesticida. Također, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi ljekovita svojstva te ju nije preporučljivo upotrijebiti za čaj.

U hladnije doba godina, kada nema svježeg kukuruza na raspolaganju, u trgovinama zdrave hrane moguće je kupiti već gotovi čaj od kukuruzne svile. Dvije čajne žličice kukuruzne svile potrebno je skuhati u tri decilitra vode, ostaviti poklopljeno pet minuta, procijediti i piti bez ikakvih sladila.

Komentirajte prvi

New Report

Close