Ova je zemlja najjeftinija za posjedovati automobil

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2021. u 08:58
Foto: Reuters

Treba napomenuti kako studija nije u obzir uzimala samo prosječnu cijenu automobila.

Mnogi od nas poznaju štednju i odvajanje novca na stranu kako bismo mogli kupiti ili održavati već kupljeni automobil. Nedavna studija provjerila je koja je najjeftinija država za posjedovanje automobila, a rezultati predaju naslov Australiji. Ono što zaista iznenađuje su pojedine europske države, piše Jutarnji list.

Treba napomenuti kako studija nije u obzir uzimala samo prosječnu cijenu automobila, već i troškove osiguranja, popravke i troškove goriva. Cilj je bio saznati razlike u ukupnim troškovima vlasništva, navedeno je u istraživanju. Ti troškovi zatim su uspoređeni s prosječnom godišnjom plaćom svake zemlje, kako bi se vidjelo koliko su automobili pristupačni za prosječnog pojedinca.

Prema rezultatima, Australija je savršeno mjesto za ljubitelje automobila – samo je 49,48% godišnje plaće potrebno za posjedovanje i upravljanje automobilom. Odmah iza nje je SAD s 54,87% godišnjeg prihoda potrebnog za posjedovanje automobila. Slijede ih Danska (60,34%), Kanada (64,40%) i Švedska (75,84%). Dalje na popisu nalazi se Njemačka (78,44%), Nizozemska (84,65%), Francuska (87,00%), Ujedinjeno Kraljevstvo (89,36%) i Finska (91,58%).

Komentirajte prvi

New Report

Close