Otkrila zašto se vratila u Hrvatsku: Žena vozi šleper od 17 metara i voli to što radi

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2022. u 08:57
Foto: Pixabay

Po završetku prekvalifikacije život ju je potom odveo u Englesku gdje joj živi sestra.

49-godišnja Slavica Janković je sve samo ne obična žena, piše Večernji list.

Naime, ona je od djetinjstva velika zaljubljenica u kamione, što je rezultiralo time da ova Vukovarka već šest godina po prometnicama Europe vozi šleper. Ova samohrana majka 14-godišnje kćeri Milice je, uz prometnice širom Hrvatske, do sada vozila i u Engleskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Prisjećajući se kako je došlo do toga da počne voziti šleper, kaže kako je u životu radila svašta pa i da je godinama vozila kombi s robom koju je potom prodavala. U međuvremenu se zaposlila u mesnici u Borovu, ali i mesnicama u Slavoniji i Istri.

Taj posao je radila desetak godina, odnosno sve do trenutka kada je radi zdravstvenih problema morala pronaći drugi posao. U potrazi za novim poslom tada je otišla u Hrvatski zavod za zapošljavanje gdje joj je ponuđena mogućnost prekvalifikacije, a kao jedna od mogućnosti bila je i prekvalifikacija za vozača kamiona.

– Kada mi je to rečeno, nisam nimalo dvojila jer od djetinjstva sam voljela kamione. Kada sam bila dijete, znala sam stati s biciklom i gledati kako kamioni prolaze sve dok se ne izgube na horizontu. U konkurenciji od 70 kandidata upala sam među pet kandidata kojima će EU pokriti troškove prekvalifikacije i tako je sve počelo – kaže Janković.

Kako piše Večernji list, po završetku prekvalifikacije život ju je potom odveo u Englesku gdje joj živi sestra. Ondje je ubrzo dobila nacionalni broj za ostanak, ali i položila ispit da može voziti kamion po njihovim cestama te pronašla posao. Odmah potom počela je voziti po prometnicama širom Engleske i to vozeći lijevom stranom, kako se tamo i inače vozi. Kaže kako je posao bio dobar i odlično plaćen, ali i da se kći nikako nije mogla priviknuti na tamošnji život i školu. Zbog patnje kćeri i moždanog udara koji je preživio otac, koji je ostao polupokretan živjeti u Vukovaru, Janković je na kraju odlučila vratiti se u Hrvatsku i nastaviti tu živjeti. Počela je tražiti posao, ali kao da ju je sve nekako vuklo prema kamionima na što se na kraju i odlučila. Prvo je vozila za vukovarski tvrtku Vukovaršped da bi potom prešla u osječku prijevozničku tvrtku “Orao” za koju i danas vozi.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kad smo već kod Mark Twaina, vrijedi napomenuti kako je Mark Twain pisao i o mravima.. Suprotno općeseljačkom shvaćanju mravlje vrline.. Mark Twain je direktnom obzervacijom zaključio da su mravi lijene i glupe životinje..

nego, kad bi se ljude plaćalo da ne rade a da moraju platiti da rade, šta bi onda bilo? Ono kad bi hapsili ljude ako čiste ulicu isl.

ljubav ide kroz želudac ?

New Report

Close