Omiljeno zagrebačko kino kreće u obnovu, no nastavlja s programima po kvartovima

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2023. u 16:30
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kino kreće s programom “Tuškanac u gostima” po zagrebačkim kvartovima, za što će Grad osigurati dodatna sredstva, priopćeno je u četvrtak iz Grada Zagreba koji pokreće projekt.

Kino Tuškanac, oštećeno u zagrebačkom potresu i kasnijim olujama, uskoro kreće u obnovu svoje zgrade, a s filmskim programima nastavlja kroz inicijativu “Tuškanac u gostima”, koja će se provesti u nekoliko zagrebačkih kvartova.

Do sada su naručeni pojedini elaborati i troškovnici, priprema se nabava projektne dokumentacije, nakon toga će uslijediti radovi, a kino kreće s programom “Tuškanac u gostima” po zagrebačkim kvartovima, za što će Grad osigurati dodatna sredstva, priopćeno je u četvrtak iz Grada Zagreba koji pokreće projekt.

U okviru “Filmova koje volite”, prvog ciklusa izvan svoje zgrade kojim će predstaviti svoje najgledanije filmove, tijekom listopada i studenog prikazuju se klasici najznačajnijih svjetskih filmaša, Bergmana, Kieślowskog, Lyncha, Wendersa, Allena, Mimice.

Program počinje, 7. listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir, ciklusom svojih najgledanijih filmova u kojemu je prvi drama Krzysztofa Kieślowskog “Tri boje: Plavo” (1993) koja je, uz druga dva dijela, proslavila autora. Program sljedećeg vikenda donosi Wendersovo “Nebo nad Berlinom”, Bergmanovo djelo “Persona”.

U dvorani Kina Forum 10. listopada prikazuje se Lynchov “Plavi baršun”, a dvije večeri kasnije humorna drama Woodyja Allena “Manhattan”.

Raspored projekcija kina Tuškanac, koje vodi Hrvatski filmski savez, objavljivat će se putem mrežnih stranica i društvenih mreža Kina.

Komentirajte prvi

New Report

Close