Obožavate mineralnu vodu i stalno je pijete? Ostat ćete bez riječi kada saznate što radi vašem organizmu

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2023. u 14:55
Foto: Unsplash

Prema ovoj studiji, nema nikakve naznake da mineralna voda u bilo kom slučaju šteti ljudskom organizmu i zdravlju

Mineralna voda je jedan od onih napitaka o kojima kruže razne priče. Dok se pojedini zaklinju kako ona ima nevjerojatno dobro djelovanje na probavu, rješava problem s mučninom, mamurlukom i slično, drugi je izbjegavaju, vjerujući da gaziranost šteti njihovom tijelu.

Kako bi nedoumice oko mineralne vode prestale, američki website Healthline, koji se pretežno bavi ljudskim zdravljem, objavio je rezultate studije koji pobijaju sve nedoumice i zablude oko omiljenog pića i osvježenja mnogih.

Prema ovoj studiji, nema nikakve naznake da mineralna voda u bilo kom slučaju šteti ljudskom organizmu i zdravlju. Ljudski organizam održava alkalnu stabilnost, a bubrezi i pluća će izbaciti višak ugljikovog dioksida iz organizma, piše B92.

Za razliku od drugih gaziranih pića, mineralna voda ne sadrži štetne tvari, poput šećera, tako da nema negativnog efekta na zubnu caklinu. Štoviše, pokazalo se da su u pravu svi oni koji je preporučuju kao saveznika neometane probave, jer ona zaista ima pozitivne efekte na probavni sustav.

Rezultati pojedinih, ograničenih istraživanja, čiji rezultati još nisu u potpunosti potvrđeni, pokazala su da postoji mogućnost da mineralna voda umanjuje probleme sa zatvorom i poboljšava rad srca, jer smanjuje razinu lošeg kolesterola i šećera u krvi.

Dakle, mineralna voda ima pozitivno djelovanje na ljudski organizam. Ipak, vodite računa ako imate visok tlak, u tom slučaju se konzultirajte sa svojim liječnikom.

Komentirajte prvi

New Report

Close