Novi Duster izgleda odlično, i dalje ‘drži’ cijenu gradskog auta

Autor: Poslovni dnevnik , 25. lipanj 2021. u 10:48
Duster je zadržao svoj itekako tipičan izgled, ali je zamjetno ‘ušminkan’/DACIA

Dacia objavila da njezin popularni SUV na hrvatsko tržište stiže u rujnu.

Novi Duster uvjerljivo dokazuje svoj DNK i pripadnost marki Dacia: esencijalan je, robustan, ali i dalje dostupan svima”.

Tim je riječima Lionel Jaillet, potpredsjednica Odjela za performanse proizvoda ovog rumunjskog proizvođača automobila, najavila svježe izdanje Dacijina zaštitnog znaka – Dustera, kojem vole tepati kako je SUV za cijenu malenog gradskog automobila.

105

tisuća kuna početna je cijena za inačicu Duster Essential TCe 90

S ukupno gotovo dva milijuna prodanih primjeraka, Duster, kažu u Daciji, od 2019. zauzima prvo mjesto u prodaji privatnim kupcima na europskom tržištu SUV-ova, pa ovaj brend na novi model polaže sve “karte”.

Sudeći po fotografijama, Duster je zadržao svoj itekako tipičan izgled, ali je zamjetno “ušminkan” kako bi ipak pratio aktualne dizajnerske trendove u automobilskoj industriji.

Vidno je unaprijeđen i interijer, sada se doima daleko modernijim i atraktivnijim/DACIA

U Daciji ipak naglašavaju da poboljšanja u njegovu dizajnu nisu samo estetska, već i funkcionalna jer mu jamče veću aerodinamičnost i manju potrošnju. Vidno je unaprijeđen i interijer, sada se doima daleko modernijim i atraktivnijim.

No, kada je sama vožnja u pitanju najvažnije je da Duster sada dostupan sa 6-stupanjskim automatskim EDC mjenjačem s dvostrukom spojkom u kombinaciji s motorom TCe 150, dok je obujam spremnika za plin inačice ECO-G 100 povećan na 49,8 litara, što je povećanje od 50 posto.

U ponudi su jedan dizelski i jedan dvogorivni motor (benzin+LPG) te četiri benzinca. Naravno, kupci će moći birati između pogona na prednje ili sva četiri kotača, a nova Dacia Duster na raspolaganju bi im trebala biti od rujna. Početna cijena će ići od 104.900 kn za inačicu Essential TCe 90.

Dostupan sa 6-stupanjskom EDC automatikom s dvostrukom spojkom u izvedbi TCe 150/Dacia

Komentirajte prvi

New Report

Close