Nosite istu odjeću dva dana? Evo zašto je to jako loša navika

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2022. u 12:32
FOTO: Unsplash

“Ova majica nošena je samo jednom, mogu to opet obući prije nego što je stavim u pranje.” Sigurno ste barem jednom pomislili ovo kada ste se spremali za novi dan, ali čak i ako još uvijek miriše na omekšivač i dezodorans, nije dobro obući majicu koja je već nošena.

Iako na prvu ne izgleda tako, sigurno je upila znoj tijekom prvog nošenja, a samim time su se stvorile i bakterije. Sve to može dovesti do neželjenih posljedica – i to na vašem tijelu.

Kako prenosi Bright Side, mogu se pojaviti akne na leđima i prsima. Ako ste primijetili da se često stvaraju u posljednje vrijeme, a niste mijenjali kozmetičke proizvode ili nešto u prehrani, možda je u pitanju nedovoljno čista odjeća. Raširile su se bakterije i znoj, začepile su se pore i nastale akne.

Osim njih, može doći do pojave iritantnijih stanja na koži – osipa, crvenila i svrbeža. Jednostavno, znoj koji je nošena majica upila iritira kožu i dolazi do crvenila, sitnih točkica i svrbeža. Ovo se posebno događa kad je majica od sintetičkih materijala.

Veći dio bakterija stvorio se zbog vašeg znoja, ulja i mrtvih stanica kože, ali sjetite se samo gdje ste sve bili u majici i na kakve ste se površine naslanjali – radni stol u uredu, dizalo, sjedalo u javnom prijevozu… Na tim mjestima nalaze se i tuđe bakterije, a nikako ih ne želite prenositi na svoje tijelo. Zato nakon svakog nošenja, čak i onog kraćeg, majicu stavite na pranje, prenosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close