Nogometna zvijezda pronašla novi ‘posao’, mnogi će biti iznenađeni gdje je otišao

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2022. u 15:28
Foto: Pixabay

Očekuje se da će u Al Nassru zaraditi blizu 200 milijuna eura (211 milijuna dolara) po sezoni, uz druge dodatke, čime bi postao najplaćeniji sportaš na svijetu.

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo trebao bi potpisati ugovor na dvije i pol godine sa saudijskim Al Nassrom nakon svog odlaska iz Manchester Uniteda, javlja agencija DPA.

Njegova suradnja s Manchester Unitedom prijevremeno je okončana zajedničkim dogovorom prošli mjesec nakon interviewa u kojem je otkrio svoje nezadovoljstvo Unitedom i njihovim menadžerom Erikom ten Hagom.

Ronaldo igra za Portugal na Svjetskom prvenstvu u Kataru i zabio je gol u njihovoj prvoj utakmici turnira, postavši tako prvi igrač koji je zabio na pet različitih Svjetskih prvenstava.

Ronaldo je želio napustiti United prije početka sezone 2022./23., a u interviewu s Piersom Morganom je potvrdio da je odbio unosnu ponudu kluba iz Saudijske Arabije.

Međutim, španjolski sportski dnevnik “Marca” je u ponedjeljak izvijestila da je Al Nassr iz Rijada blizu potpisivanja ugovora sa 37-godišnjim peterostrukim osvajačem Zlatne lopte.

Ronaldo je do sada u karijeri igrao za Manchester United, Juventus i Real Madrid čiji je najbolji strijelac svih vremena. Nijedan igrač nije postigao više golova u Ligi prvaka od Ronalda, koji je ujedno i najbolji strijelac u međunarodnom nogometu sa 188 pogodaka.

Očekuje se da će u Al Nassru zaraditi blizu 200 milijuna eura (211 milijuna dolara) po sezoni, uz druge dodatke, čime bi postao najplaćeniji sportaš na svijetu.

U momčadi Al Nassra nalaze se i kamerunska zvijezda Svjetskog prvenstva Vincent Aboubakar i bivši vratar Napolija David Ospina.

Ronaldo se vratio u United uoči sezone 2021./22., ali ga je trener Erik ten Hag uglavnom držao na klupi što je potaknulo eksplozivan interview koji je pridonio njegovom odlasku.

Komentirajte prvi

New Report

Close