Jedan potez Netflixa uzburkao je duhove u jugoistočnoj Europi

Autor: Darko Bičak , 29. travanj 2021. u 09:41
Foto: Netflix screenshot

Najveća globalna platforma za gledanje online sadržaja je “priznala” Kosovo kao državu, a što je izazvalo burne reakcije u Srbiji

Da su mnoge korporacije svojim utjecajem i budžetom postale važnije od brojnih manjih i većih država, to je činjenica već neko vrijeme, a jučer ponovno svjedočimo primjeru kako velika tvrtka svojim odlukama u političkoj areni može izazvati brojne kontroverze. Naime, kako prenosi portal B92, platforma za gledanje filmova i serija “Netfliks” stavila je na listu zemalja koje se mogu registrirati za praćenje njezinih sadržaja Kosovo, što su pak mediji na albanskom prenijeli kao priznanje države Kosovo. Mogućnost registracije Kosova je rezultat peticije “Dodaj Kosovo kao zemlju na Netflixu” pokrenute preko interneta, a koju je potpisalo više od 37 tisuća ljudi u svijetu. Pokretač ove inicijative je Sovran Hoti, a koji je i vijest objavio na svojem Facebook profilu.

Situaciju je prokomentirao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentarom “Vidim da čitav dan slave što ih Netflix stavio na listu država. Netflix vaj je stavio na tu listu, što će vam UN i Interpol (op.a. u čijem članstvu Kosovo još nije). Gledajte filmove, šutirajte loptu”.

Komentirajte prvi

New Report

Close