Ne uključujete li klima-uređaj i u hladnijim mjesecima može doći do skupog kvara

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2021. u 11:00
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ako ne koristite klimu zimi to može imati negativan utjecaj na vijek trajanja tog uređaja jer samo redovitim radom brtve i kompresori ostaju dobro podmazani.

Praktična strana korištenja klima-uređaja zimi uključuje odmagljivanje prozora, a samim time i poboljšavanje preglednosti, odnosno sigurnosti. No, klima-uređaj treba i čuvati pa je i zato potrebno uključiti ga kad to nije nužni potrebno za vaš komfor – tijekom hladnijih dana i u zimskim mjesecima.

Ako ne koristite klimu zimi to može imati negativan utjecaj na vijek trajanja tog uređaja jer samo redovitim radom brtve i kompresori ostaju dobro podmazani, piše Revija HAK.

Redovita uporaba također sprječava širenje plijesni ili bakterija u zatvorenom prostoru. Kako bi spriječili rast gljivica, vozači bi trebali isključiti i funkciju hlađenja neposredno prije kraja putovanja i ostaviti ventilator da radi tako da se vlaga ispuše iz sustava.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jako loše i šturo napsan članak. Klima se niti može upaliti ako je vanjska temperatura niža od 5°C. Ostalo je točno. Barem dva puta mjesečno treba upaliti klimu na 5-10 min. u danima i jutartimas kada su toplija od 5°C.

New Report

Close