Nakon godine pauze za svibanj najavljen 55. Floraart

Autor: Marta Duić , 16. ožujak 2021. u 15:51
Foto: Floraart

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora okupit će se više od 200 izlagača.

Nakon prošlogodišnje pauze ljubitelji prirode i cvijeć konačno će doći na svoje. Na ovogodišnjem Floraartu koji će se održati od 10. do 16. svibnja očekuju ih  prekrasne cvjetne kompozicije na cijelom prostoru jezera Bundek. Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora okupit će se više od 200 izlagača.

”Ukoliko ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine. Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je i održavanje natjecanja ‘Hrvatski KUP florista’ i ‘Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća’.  Natjecanja florista i učenika bit će zatvorena za javnost, ali će nakon ocjenjivanja biti izložena i moći će se pogledati kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe”, poručuju iz organizacije Floraarta.

Foto: Floraart

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama. Važan dio izložbe bit će edukativni program na otvorenom prostoru kroz brojna predavanja i prezentacije.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close