Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Najbolji hrvatski barist u finalu svjetskog prvenstva

Autor: Stjepan Škramić
20. lipanj 2012. u 22:00
Podijeli članak —

Najbolji hrvatski barist Matija Hrkać nakon ulaska u polufinale osvojio je odlično 7. mjesto na upravo završenom Svjetskom prvenstvu barista (World Barista Championship) održanom u Beču.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Matija Hrkać zaposlenik je Good Fooda te kreator brenda Good Coffee, novoga koncepta vrhunske kave, koji će svoja vrata otvoriti na jesen u središtu Zagreba. Kao trostruki hrvatski prvak zaslužan je za promicanje svijesti o kvaliteti kave, a ovim uspjehom znatno je pridonio promociji Hrvatske kao turističke destinacije i njezine ugostiteljske scene. World Barista Championship, koje se održava dvanaestu godinu zaredom, godišnje je natjecanje najboljih barista iz više od 50 zemalja svijeta, koje promovira izvrsnost i prepoznatljivost tog zanimanja, istodobno povećavajući znanje o pripravi i serviranju napitka kave, odnosno espressa. Svaki kandidat ima zadatak napraviti četiri espressa, četiri cappuccina i četiri bezalkoholna koktela na bazi kave.

Najbolji hrvatski barist Matija Hrkać nakon ulaska u polufinale osvojio je odlično 7. mjesto na upravo završenom Svjetskom prvenstvu barista (World Barista Championship) održanom u Beču.

Matija Hrkać zaposlenik je Good Fooda te kreator brenda Good Coffee, novoga koncepta vrhunske kave, koji će svoja vrata otvoriti na jesen u središtu Zagreba. Kao trostruki hrvatski prvak zaslužan je za promicanje svijesti o kvaliteti kave, a ovim uspjehom znatno je pridonio promociji Hrvatske kao turističke destinacije i njezine ugostiteljske scene. World Barista Championship, koje se održava dvanaestu godinu zaredom, godišnje je natjecanje najboljih barista iz više od 50 zemalja svijeta, koje promovira izvrsnost i prepoznatljivost tog zanimanja, istodobno povećavajući znanje o pripravi i serviranju napitka kave, odnosno espressa. Svaki kandidat ima zadatak napraviti četiri espressa, četiri cappuccina i četiri bezalkoholna koktela na bazi kave.

Autor: Stjepan Škramić
20. lipanj 2012. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close