Na njima je deset puta više bakterija nego na WC dasci, evo i kako ih očistiti

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2023. u 09:51
Foto: Unsplash

Maramice sa jakim kemikalijama nisu baš idealna opcija.

Prema studiji iz 2012. pokazalo se da su pametni telefoni prekriveni deset puta većom količinom bakterija nego što ih ima na WC dasci, piše Popular Mechanics, a prenosi Novi list.

Zvuči šokantno (i malo uznemiravajuće), ali zapravo ima smisla, jer se javni toaleti peru svaki dan, što većina nas ne može baš reći da je slučaj kada su u pitanju naši pametni telefoni…

Sada kada znate tu (gnjusnu) informaciju, vjerojatno razmišljate kako ćete baš danas konačno očistiti svoj mobitel, te pretpostavljamo da vam je prva pomisao uzeti neku dezinfekcijsku vlažnu maramicu koja nosi obećanje o ubijanju 99,9% bakterija.

Međutim, odmah ćemo ukazati na to da maramice sa jakim kemikalijama nisu baš idealna opcija zato što upravo te kemikalije mogu oštetiti zaštitni premaz na ekranu vašeg mobitela.

Ono što možete napraviti umjesto je mekom krpicom od mikrovlakana (poput one za brisanje naočala) koju ste prethodno smočili toplom vodom i sapunom obrisati i dezinficirati površine mobitela, no pripazite da prije toga krpicu dobro ocijedite te da prije čišćenja odspojite sve kabele te pripazite da voda ne uđe u otvore.

Također, nemojte zaboraviti i na čišćenje maskice, te sukladno s time od kojeg je materijala napravljena temeljito ju očistite!

Komentirajte prvi

New Report

Close