Na jedinstven način ova 22-godišnjakinja predviđa kretanje vrijednosti bitcoina, ima preko milijun pratitelja

Autor: Tomislav Pili , 14. siječanj 2021. u 11:09
FOTO: Reuters

„Nikada neću nekome reći da kupi ili proda. Mogu predvidjeti cjenovne putanje, ali nisam financijska savjetnica svjesna specifičnih okolnosti nekog pojedinca i stoga nikada ne dajem savjet o kupnji ili prodaji“, ističe Altman.

Odgovor na pitanje kada trgovati bitcoinom može dati i – astrologija. Kako piše Reuters, 22-godišnja Maren Altman iz New Yorka izgradila je bazu od preko milijun pratitelja na TikToku koji od nje traže odgovor na pitanje kada profitabilno trgovati najpopularnijom kriptovalutom temeljem astroloških analiza.


Tako je prošlog tjedna upozorila pratitelje kako će se 11. siječnja dogoditi korekcija cijene bitcoina jer se Saturn križa sa Merkurom. Inače, Altman svoje analize temelji na datumu kada je pojedini blok izrudaren, što bi bio ekvivalent rođendanu.
I zaista, 11. siječnja bitcoin je izgubio 21 posto vrijednosti čime je malo prikočio meteorski rast cijene koja se od početka prosinca udvostručila i dosegla rekordnih 42.000 dolara.

„Nikada neću nekome reći da kupi ili proda. Mogu predvidjeti cjenovne putanje, ali nisam financijska savjetnica svjesna specifičnih okolnosti nekog pojedinca i stoga nikada ne dajem savjet o kupnji ili prodaji“, ističe Altman.

Iako će većina investitora njezinim analizama kretanja cijene dati jednaku vjerodostojnost kao i gatanju, Altman je dio rastuće skupine mladih influencera na TikToku koji su lani počeli objavljivati sadržaj o kriptovalutama kako je započeo primjetan uspon cijene.

Naime, nepredvidljivo kretanje cijene bitcoina zbunjuje i mnoge financijske analitičare koji ističu kako kriptovalutama nedostaje fundamentalne vrijednosti da bi se njihova cijena mogla procjenjivati kao kod tradicionalnih klasa imovine. Međutim, nakon što je vrijednost bitcoina tijekom 2020. skočila za pet puta, i velike investicijske banke počele su objavljivati ciljane cijene te kriptovalute. Tako Citigroup smatra da bi njegova vrijednost mogla dosegnuti i 316.000 dolara, dok JPMorgan Chase cilja skromnijih 146.000 dolara.

Što se tiče skorašnje budućnosti, Maren Altman smatra da bi cijena mogla porasti krajem ovog mjeseca, a posebice u veljači i početkom ožujka. Sredinom ožujka vidi veliki pad cijene, a ni sredina travnja nije osobito optimistična. U svibnju, kaže, slijedi novi uspon cijene.

Komentirajte prvi

New Report

Close