Milijarder gradi Titanic II, identičan potonulom divu

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2012. u 11:36
Clive Palmer (EPA)

Kumovi Titanica II biti će obitelj Kennedy, a pojedinci su to već protumačili kao loš znak.

Australski milijarder Clive Palmer na svečanoj večeri u New Yorku 4. prosinca predstaviti će projekt izgradnje Titanica II, broda koji će biti identičan potonulom divu iz 1912. godine, piše Danas.hr.

Na svečanoj večeri u New Yorku na kojoj će biti i članovi obitelji Kennedy, australski milijarder Clive Palmer (58) predstavit će svoj najnoviji projekt. Tako će 100 godina nakon potonuća početi gradnja Titanica II. Novi će Titanic biti gotovo identičan legendarnom brodu.  Kumovi Titanica II biti će obitelj Kennedy, a  pojedinci su to već protumačile kao loš znak za novi Titanic zbog njihovog 'obiteljskog prokletstva'. Titanic II trebao bi biti iste dužine kao i original, no bit će malo širi i teži za oko 20.000 tona. Palmer je rekao kako će iz Šangaja isploviti 2016. godine, doploviti će do Southamptona i onda krenuti prema New Yorku.

Titanic II bi, za razliku od originala, trebao imati mnogo više sigurnosnih rješenja, a za prvo putovanje na kojem će se nositi ista odjeća i posluživati ista hrana kao na prvom Titanicu već se javilo 20.000 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close