Medvedgrad drugi put proglašen najboljom pivovarom

Autor: Zoran Vitas/VL , 05. veljača 2016. u 14:40
Povećat će udjel specijalnih piva na 15%/ A. Magzan/PIXSELL

Priznanje uglednoga portala neovisnoj pivovari koja je lani ulagala i zaposlila 15 ljudi.

Pivovaru i pivnicu Medvedgrad najveći svjetski pivski portal Ratebeer drugi je put zaredom proglasio najboljom.

Ta hrvatska neovisna pivovara u jednom je trenutku u ponudi imala deset stilova piva, a ukupno su ove godine skuhali čak 13 stilova. Rezultat je to stalih ulaganja u kapacitete. Lani su pogon nadogradili s osam novih tankova od 15.000 litara, što im je udvostručilo kapacitete. Tankove su radili sami, pa je investicija bila samo 30 posto tržišne vrijednosti.

"Na početku smo većinu investicije pokrili iz tekućeg poslovanja, da bi nakon nekog vremena banke i leasing kuće počele prepoznavati naš potencijal i pratiti nas. Tu je i novi skladišni prostor, koji je praktično u cijelosti rashladna komora, što nam omogućuje dugotrajnije očuvanje kvalitete piva", kaže Ivan Nauković iz Pivnice Medvedgrad. Dodaje kako su sami napravili i uređaj za suho hmeljenje te da razmišljaju i o novim investicijama u slične uređaje.

Tako opremljeni, uspjeli su lani proizvesti 1 200 000 litara piva, od čega je prodano 1 050 000. Ove godine planiraju proizvesti 1 500 000 litara, a prodaju povećati na 1 400 000. Žele povećati udjel specijalnih piva u portfelju na 15 posto sa sedam posto 2014. Specijalna piva trebala bi donijeti nova tržišta i kupce, ali i edukaciju postojećih kupaca. Uz proizvodnju rade i na trgovačkoj marki, pa od prošle godine medvedgradska piva imaju i novu etiketu. Šire i gastronomsku ponudu, a lani su zaposlili 15 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close