Iako je maslinovo ulje jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, ipak postoje situacije u kojima ga nikako ne biste trebali koristiti.
1. Maslinovo ulje za prženje
Maslinovo ulje je izuzetno dobro za zdravlje srca, no postaje štetno kada ga izložimo visokim temperaturama. Iako ova tema izaziva brojne polemike, bolje je prevenirati potencijalnu štetu. Ono što sa sigurnošću možemo reći jest da zagrijavanjem uništavamo strukturu ulja. Umjesto toga, maslinovo ulje radije koristite kao “začin” gotovom jelu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu