Manifestacija koja otkriva skrivene tajne Gornjeg grada, ovaj put na tri nove lokacije

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2022. u 15:01
Foto: Arhiva Dvorišta

Na pet lokacija, od toga na čak tri posve nove, čak dva danas više – ukupno 12!

Od srijede 13.7. do nedjelje 24.7.  ljetna manifestacija Dvorišta otkriva Zagreb kakav još niste doživjeli i omogućuje svima da zavire iza fasada čarobnih gornjogradskih palača. A ove sezone, u sklopu Dvorišta predstavljaju se dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. godine, u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku i donje, skriveno s pogledom na Radićevu ulicu.

Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Napokon, Dvorišta predstavljaju lokaciju koja bi se već u ovoj sezoni mogla pokazati kao posebni hit. Dvorište Palače Erdödy-Keglević, u kojem je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a koja je nekoć bila posljednji dom vođe hrvatskog preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Foto: Arhiva Dvorišta

“Kao jedno od najprepoznatljivijih zagrebačkih ljetnih događanja, Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam. Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom, pružajući svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri, čime pozitivno utječu na razvoj turističke ponude grada Zagreba”, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Od samog početka, uz zabavu i ambijente, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo, a iako se mnoge manifestacije okreću DJ-ima i jednostavnijim rješenjima, Dvorišta ostaju vjerna svojoj agendi i žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente.

Foto: Arhiva Dvorišta

Ove sezone manifestacija daruje svojim posjetiteljima čak dva dana više u odnosu na deset dana proteklih godina, a sva Dvorišta, cijelim tijekom manifestacije, bit će ispunjena zvucima glazbe. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate.

Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je kao i dosad – slobodan.

Komentirajte prvi

New Report

Close