Magnete lijepite na hladnjak? Otkrivamo u kojem slučaju to baš i nije najbolja ideja

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2022. u 09:18
Foto: Pixabay

Možete uložiti u kupnju metalne ploče koja će visjeti u kuhinji, a koja će nam pružiti potrebnu površinu za izlaganje cijele naše kolekcije magneta.

Svi ih vole, mnogi ih skupljaju i kupuju po jedan u svakom novom gradu koji posjete kako bi ponijeli kući uspomenu s putovanja. Govorimo o magnetima, jednom od najpopularnijih i najcjenjenijih suvenira na svijetu. Uobičajeno je pričvrstiti magnete na vrata hladnjaka u kuhinji, jer je to glatka metalna površina koja se dobro može ukrasiti raznim šarenim suvenirima, piše Novi list. No, sve češće čujemo kako je pričvršćivanje magneta na vrata hladnjaka radnja koju treba izbjegavati. Jer?

U stvarnosti, savjet da se magneti ne pričvršćuju na hladnjak treba poslušati samo ako kod kuće imate najsuvremeniji, visokotehnološki uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir.

Kao što znamo, tehnološki uređaji ove vrste (kao i računala i pametni telefoni) mogu se s vremenom oštetiti zbog magnetskih polja koja stvaraju magneti.

Dakle, problem ne nastaje ako u kući imamo normalan hladnjak, star već nekoliko godina. U ovom slučaju možemo odabrati magnete kojima želimo ukrasiti vrata uređaja bez straha da ćemo ih oštetiti.

Što učiniti ako imamo hladnjak visoke tehnologije koji se ne može ukrasiti magnetima?

Foto: Unsplash

Možemo uložiti u kupnju metalne ploče koja će visjeti u kuhinji, a koja će nam pružiti potrebnu površinu za izlaganje cijele naše kolekcije magneta.

Alternativno, ako su magneti vaša strast i imate ih puno, možete upotrijebiti magnetsku boju (možete je lako kupiti na internetu ili u trgovinama za kućnu radinost) za prekrivanje kuhinjskog zida: na taj način ćete imati dovoljno prostora za pokazati vaše magnete.

Komentirajte prvi

New Report

Close