Ludi japanski izum neće se svima svidjeti: Ovakav televizor još niste ‘probali’

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2021. u 08:50
Foto: Pixabay

Osim što će moći vidjeti sliku i čuti zvuk, Miyashita smatra da će uz njegov “televizor za lizanje” gledatelji moći i okusiti sve što se na televizoru prikazuje.

Japanski profesor Homei Miyashita još je prošle godine razvio neobičan uređaj koji ima svrhu rekreirati razne okuse i tako ponuditi gledateljima televizije novi doživljaj, piše Bug.

Osim što će moći vidjeti sliku i čuti zvuk, Miyashita smatra da će uz njegov “televizor za lizanje” gledatelji moći i okusiti sve što se na televizoru prikazuje. Možda pritisnut izazovima pandemije, tijekom koje nije pametno lizati strane površine, ovaj je japanski inovator svoj izum predstavio tek nedavno, na jednoj tamošnjoj izložbi inovacija.

Njegov uređaj nazvan je Taste the TV (ili skraćeno TTTV). U njemu se nalazi “vrtuljak” s deset ampula s raznim ekstraktima okusa. Oni se mogu pošpricati po posebnom pomičnom filmu, a njihove kombinacije trebale bi dočarati cijeli niz raznih okusa i gledateljima ovakvog okusnog televizora pružiti dodatno osjetilno iskustvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close