Otkako su 2019. godine za prve posjetitelje i goste otvorena vrata resorta, Portonovi je prepoznat kao izuzetna cjelogodišnja destinacija prepuna sadržaja, događanja i personaliziranih usluga, a u prvih šest godina zapravo i nije bilo krajeva svijeta iz kojeg nije došao barem jedan gost. Time se resort istaknuo kao apsolutni lider u promociji Crne Gore kao turističke destinacije, a stručnjaci za luksuzni smještaj ističu ga zapravo i kao najjači adut Jadrana u tom pogledu.
Već i prije samog otvaranja resort je stekao prvu međunarodnu nagradu, European Property Awards 2017., za razvoj i arhitekturu tijekom procesa izgradnje, da bi uslijedile Booking.com Traveller Review nagrade i Top Business Montenegro Awards u području hotelijerstva 2023. i 2024. koje su dodatno pozicionirale Crnu Goru na karti mediteranske ponude, ali i potvrdile kvalitetu samog resorta…
Baština u novom ruhu – La Veranda
U smislu promocije, smješten na dodiru crnogorskih planina i plavetnila Jadrana, One&Only Portonovi ne predstavlja se samo kao jedna u nizu destinacija, već i kao “poziv na buđenje svih osjetila”. Zato je “hospitality” itekako važan “kotačić” u priči o jednom od najprestižnijih na obje obale Jadrana pa se putnicima s istančanim ukusom za vrhunsku gastronomiju, kulturno uranjanje i profinjena iskustva kao razlog više za dolazak pokazao pomno osmišljen program gastronomskih doživljaja kroz restorane i barove svjetske klase. Naime, od srijede do nedjelje, svaki dan, ali i svaki obrok priča novu priču – od zavodljivog dima roštilja na otvorenom do profinjene talijanske kuhinje. Ono što posebno impresionira pritom je izbor, raznolikost i besprijekorno uređenje resortskih restorana…
Usred tjedna jedinstven doživljaj nudi restoran La Veranda. Pod šarmantnim nazivom “Come Wine with Us” gosti se svake srijede okupljaju točno u 19 sati za zajedničkim stolom za šest osoba koje očekuju nezaboravne kombinacije okusa, neiscrpni razgovori i intimna atmosfera. Uz kuhare i sommeliere u ulozi pripovjedača, svako se jelo priprema i poslužuje u trenutku. Nedjelje su, pak, rezervirane za profinjenu interpretaciju omiljene crnogorske tradicije: “Sunday Roast” u La Verandi. Vatra se pali u 20 sati, a program počinje s gutljajem rakije ili pjenušca, da bi se nastavilo uz raskošne pladnjeve sočnih pečenja, sezonskog povrća i bogatih umaka, uz nastup folklornog ansambla. Neki od polaznika doživljaj su opisali kao “simfoniju okusa, rituala i kulinarske umjetnosti”.

Mediteranski duh zajedništva – Sabia
Tu je i restoran Sabia u kojem se s jadranskim povjetarcem miješaju mirisi svježih začina, talijanskih umaka i domaće tjestenine, a svaki dan donosi novu priču za stolom. Energija raste kroz tjedan uz popularni “Levantine Barbecue” – svakog petka u 20 sati. The Beach Hut, koktel bar na plaži resorta, idealno je mjesto za idilične trenutke uz more – s pijeskom pod nogama i zvijezdama iznad glave.
Večer koja spaja specijalitete s roštilja, žar i opuštenu atmosferu goste prenosi s jadranske obale u svijet arapske čarolije. Subotom u podne Sabia postaje kulisa za “Pranzo della Nonna” – mediteranski brunch nalik obiteljskom okupljanju. Aperol Spritz na dolasku, jela za dijeljenje i osjećaj topline i zajedništva oda su jednostavnosti i povezanosti. “Na meniju su” ručno rađena tjestenina, pečenja i zlatna focaccia – sve svježe iz pećnice.
Umijeće uzdignuto kreativnošću – Tapasake
Smješten uz mirne vode One&Only Portonovi resorta, Tapasake je poznat po sofisticiranom pristupu fuzijskoj kuhinji – tu se japanska tradicija susreće s modernom mediteranskom kuhinjom.
Četvrtkom u 19 sati restoran priređuje intimno iskustvo “Chef’s Table”. Sushi tada postaje kazalište, dok svaki gost pod budnim okom majstora kreira vlastite zalogaje. Na određen način to je proslava preciznosti, razigranosti i osobnog izričaja.
Za one koji traže ultimativne ljetne vibracije Tapasake Pool Club svakog dana od 13 do 20 sati nudi DJ Day Party ili poseban DJ & Saxophone show, uz koje se gosti prepuštaju trenutku i živahnim ritmovima, ručno rađenim koktelima i vrhunskoj fuziji japanske i mediteranske kuhinje.