Koliko često čistite metle? Uz par koraka to ćete ispravno napraviti

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2023. u 08:48
Foto: Pixabay

Ne biste trebali čistit pod prljavom metlom očekujući da vas neće ometati u nastojanju da spriječite da pod bude prljav.

Da, vaša metla služi za čišćenje, ali i stvari koje su za čišćenje moraju se očistiti. Ne biste trebali čistit pod prljavom metlom očekujući da vas neće ometati u nastojanju da spriječite da pod bude prljav.

Samo su čiste metle učinkobite pa se isplati odvojiti malo vremena da dotjerate svoju – pogotovo ako je prošlo dosta vremena otkako ste to učinili, piše Lifehacker. Evo što trebate učiniti.

Prvo uklonite smeće s metle

Možete vidjeti velike komade prašine koji se lako zalijepe za vašu metlu, poput dlaka ili kose, a to je prvi korak koji morate ukloniti kada počnete čistiti. Maid by Trade, tvrtka za čišćenje doma, preporučuje da svoju metlu iznesete van i udarite njome o stablo ili neki drugi čvrsti predmet dovoljno jako da uklonite prašinu i ostatke koji su ostali na čekinjama.

Namočite metlu

U nekim je slučajevima dovoljno dobro udariti, ali stvorite naviku povremenog dubinskog čišćenja – otprilike jednom mjesečno i nakon svakog većeg čišćenja s kojim se vaša metla mora pozabaviti. Započnite četkanje svoje metle češljem sa širokim zupcima kako biste uklonili prašinu koja je stvarno zapela unutar čekinja.

Napunite kantu toplom sapunastom vodom i potopite glavu metle 30 minuta. Maids by Trade naglašava da je bitno jesu li vaše čekinje prirodne ili sintetičke, budući da se obe mogu čistiti na ovaj način. Iskoristite vrijeme namakanja da dezinficirate svoju ručku željenim proizvodom, a kada istekne pola sata, isperite glavu metle toplom vodom prije nego što je s čekinjama prema gore stavite pod tuš da se osuši.

Pravilno pospremite metlu kako biste povećali čistoću

Pravilno skladištenje vaše metle važno je za održavanje čistoće. Ako možete, objesite ju na predviđeni držač tako da čekinje ne dodiruju pod kada nije u upotrebi. Nemojte ju spremati u tamni ormar dok se potpuno ne osuši ukoliko ne želite da se plijesan nakuplja u čekinjama.

Komentirajte prvi

New Report

Close