Koletić nezadovoljan načinom izbora A. Kolarić za šeficu HUOJ-a

Autor: Saša Paparella , 09. prosinac 2014. u 22:01
Aleksandra Kolarić

Jedini izazivač Aleksandre Kolarić smatra da se izbori na kojima je dosadašnja predsjednica pobijedila nisu smjeli održati zbog nedorečenosti.

Aleksandra Kolarić je sa 69 posto glasova ponovno izabrana za predsjednicu HUOJ-a, objavilo je Izborno povjerenstvo HUOJ-a. 

"Na izborima je glasalo 55 posto članstva, odnosno 227 članova. Izbori su prvi put održani dopisnim putem, što je rezultiralo skoro tri puta većim odazivom članstva nego kada su se izbori održavali na Skupštini", javljaju iz HUOJ-a. Za zamjenicu predsjednice izabrana je Marina Halužan. Za zamjenicu predsjednice izabrana je Marina Halužan, U Upravni odbor ušli su Ana Smoljo Josić,  Alan Bahorić i Igor Ćutuk, a u Nadzorni odbor Dunja Bua Maričević, Nataša Cesarec Salopek, Davor Denkovski, Zoran Pucarić  i Vlatka Škorić,"U sljedećem mandatu fokus mojeg rada bit će na nastavku edukacije i programa certificiranja stručnjaka za odnose s javnošću. Prvi korak bit će poziv cjelokupnom članstvu, a naročito onima koji su iskazivali nezadovoljstvo dosadašnjim vodstvom, da se jave Upravnom odboru sa svojim projektima i prijedlozima za jačanje udruge i struke", izjavila je nakon objave rezultata Aleksandra Kolarić.Oglasio se i njen protukandidat Danijel Koletić.

 

Kolarić

Pozivam sve nezadovoljne članove i da se jave Upravnom odboru sa svojim projektima

"Iako sam tijekom izbornog procesa ukazivao na pogreške, UO, NO i Izborno povjerenstvo nisu željeli poništiti izbore, unatoč službenom očitovanju da postoje nedorečenost. Sam izborni sustav se bazira na pravilniku, koji je gotovo identičan  pravilniku  o  izboru predsjednika političke stranke Orah. Izborno povjerenstvo oslonilo se na formalnu proceduru a ne na njihovu ulogu a to je brine za pravilnu pripremu izbora. Zbog etičkih razloga trebalo je zatražiti dodatno mišljenje pravnih stručnjaka ako je uvidjelo da ima nedorečenosti", zamjera Koletić.  "Uobičajena praksa izbora udruga je da se sazove skupština, utvrdi kvorum i obavi glasanje. Ovog puta, proces je napravljen tako da ostavlja prostor za manipulacije. Glasački listići za izbor su poslani  običnom  poštom a ne preporučeno, tako da Izborno povjerenstvo nema dokaza jesu li one došle na prave adrese i time je ostavljen prostor za manipulacije", zaključio je Danijel Koletić.

Komentirajte prvi

New Report

Close