Kako izbjeći kaznu zbog pretjerane brzine

Autor: Poslovni.hr , 03. studeni 2019. u 10:19
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Kontrolirajte brzinomjer prije svakog ograničenja brzine, ali i u vožnji.

Prometne kazne, to je nešto što svi želimo izbjeći, ali sve je više kamera i kontrolnih točaka na kojima su policijski službenici i mnogo je veće vjerojatnost da ćete u nekom trenutku izgubiti koncentraciju i blago ubrzati s vozilom, a upravo bi vas taj trenutak mogao koštati…

Kako pišu Automobili.hr, pojam o brzini u vožnji mnogo je lakše izgubiti ako vozite automobil s automatskim mjenjačem i samo pritišćete papučicu gasa i kočnice, odnosno ne mijenjate brzine. Stari je savjet da krenete ranije pa ćete već na početku putovanja napustiti potrebu za jurcanjem. Isplanirajte i rutu putovanja.

Također, nemojte dopustiti da vas ometaju plakati uz cestu ili slične stvari koji mogu utjecati na vožnju, odnosno na vašu koncentraciju i zbog koje biste nehotice mogli stisnuti pedalu gasa.

Vozi li vam neki automobil preblizu, nemojte dopustiti da to utječe na vas, odnosno nemojte ubrzavati. Bolje je pronaći sigurno mjesto, na vrijeme uključiti pokazivač smjera i stati sa strane, odnosno propustiti vozača koji ne održava sigurnosni razmak.

Kontrolirajte brzinomjer prije svakog ograničenja brzine, ali i u vožnji.

Cijeli članak pročitajte >>ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close