Kako će raditi kafići tijekom Europskog nogometnog prvenstva?

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2021. u 11:22
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U Stožeru pušu na hladno i ne žele odlučiti na prečac.

Europsko prvenstvo u nogometu samo što nije počelo, pa ne čudi što vlasnici kafića računaju produljenim radnim vremenom nadoknaditi izgubljeno tijekom korone, piše Jutarnji list.

Ovih dana zato je pritisak na Nacionalni stožer popriličan, a sve ne bi li se moglo raditi do ponoći dokad bi mogle potrajati neke utakmice. Mnogi će reći da jedan sat dulje rada i nije neki problem, barem što se tiče “širenja korone”. No, kako saznaje Jutarnji, u Stožeru pušu na hladno i ne žele odlučiti na prečac. Kažu, sve ovisi o ovotjednim brojkama i onome što će reći struka kao zadnju riječ u eventualnom dodatnom popuštanju mjera.

Naime, brojke su zaista dobre pa je jučer bilo samo 157 novih slučajeva covida-19, a u bolnicama tek 579 pacijenata. Šest osoba je preminulo. Ipak, ugostitelji će morati pričekati moguću odluku o produljenju radnog vremena za jedan sat jer, kažu u Stožeru, prioritet je maksimalno smanjenje broja oboljelih koji će biti odlučujući za eventualno ublažavanje mjera idućih dana. Činjenica je da se situacija s virusom popravlja pa se tako i bolnice vraćaju sve više u redovitu djelatnost, uz smanjenje broja covid-kreveta.

Komentirajte prvi

New Report

Close