Kada netko kaže da je pizza loša za vas, ne slušajte ga jer je zdravija nego što mislite

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2022. u 10:32
Foto: Pixabay

Ipak treba biti umjeren i paziti na sastojke.

Kada netko kaže da je pizza loša, ne slušajte ga. Puno je zdravija od tipične brze hrane poput hamburgera i pomfrita koji je pržen u pregrijanom starom ulju. Naravno, riječ je o pravoj talijanskoj pizzi s kvalitetnim sastojcima i umjerenošću u svemu – debljini tijesta i količini sastojaka. Ovdje imate i meso, i povrće sa svojim vlaknima, i tijesto, kao i umak, koji često sadrži začinsko bilje koje je blagotvorno za organizam.

Ona je ukusna u svakom stanju

Topla pizza iz pećnice koja miriše na začine i toplinu, ili ohlađena – pizza je dobra u svakom stanju. Hladna pizza je na neki način još bolja, barem ima mnogo obožavatelja. Kada se sir stvrdne, poprima sasvim drugačiji okus. Uz to, kada je hladna, nećete se uprljati umakom i pogodnija je za jelo.

Foto: Pixabay

Lako se priprema

Uopće nije neophodno pratiti recepte eminentnih talijanskih kuhara da biste pripremili ukusnu pizzu. To je zapravo vrlo jednostavno jelo. Tijesto se mijesi samo nekoliko minuta, zatim treba odstajati (što ovisi o receptu), zatim treba dodati bosiljak, sjeckanu rajčicu i mozzarellu, staviti u pećnicu 10-15 minuta, i najjednostavnija pizza je spremna.

Pizza brzo zadovoljava glad

Pizza ima prilično visok sadržaj kalorija, od 240 do 300 kcal na 100 grama, a to je od 15 do 20% dnevne potrebe. Zato uživajte, ali se kontrolirate kako se ne biste udebljali.

Može se naći bilo gdje u svijetu

Gdje god da odete, bilo da se radi o planini ili vrućim tropskim gradovima, tamo ćete najvjerojatnije pronaći pizzeriju. Možda neće biti sveprisutne coca cole i drugih užitaka suvremenog svijeta, ali pizze će uvijek biti u bilo kojoj količini. Glavna stvar koju treba imati na umu je da lokalno stanovništvo može staviti određene sastojke po svom nahođenju, tako da je najbolje pročitati sastojke prije naručivanja.

Foto: Pixabay

Nema neugodan miris

U pizzi, svi sastojci su izbalansirani i dopunjuju jedni druge kako bi stvorili dobar okus. I, što je dobro, poslije pizze neće biti neugodnog zadaha. Zbog toga, pizzu možete pojesti prije sastanka.

Prilikom pripreme pizze teško je prikriti jeftine sastojke

Ako ste ikada jeli jeftinu smrznutu pizzu koju treba ponovo zagrijati u mikrovalnoj pećnici, onda znate koliko je lošeg okusa. Budući da se radi o jednostavnom jelu, teško je prikriti nekvalitetne sastojke, pa se pizzerije trude da za pripremu izaberu sastojke bar prosječne kvalitete.

Pizza nikada ne može dosaditi

Povrće, meso, sir, gljive- s raznim varijacijama i umacima, pizza je jedno od rijetkih jela koje nikada ne može dosaditi. A je ako naučite sami pripremiti, radit ćete to češće nego samo vikendom, navodi Prva.rs.

Bilo kako bilo, mnogo je realnije da bi pizzu ipak trebalo konzumirati povremeno i to u nekoj najzdravijoj mogućoj varijanti, piše B92.

Komentirajte prvi

New Report

Close